Du är inte inloggad.

Artikel

Finare dörr med dörrkläpp

Var och hur man än bor så kan man inte bortse från att dörren in till bostaden oftast utgör det första intrycket av den. Och inte minst om man bjuder hem gäster som man vill imponera på så finns det därför en bra anledning att se till så att dörren ser snygg och prydlig ut. För att åstadkomma detta kan man skaffa sig en dörrkläpp. Det är en bra genväg och ett perfekt alternativ eller komplement till en ringklocka.

Vad är en dörrkläpp?

De flesta har nog sett och använt en dörrkläpp trots att de inte känner till ordet. En dörrkläpp är nämligen en konstruktion som är placerad på dörren i sidled centralt, strax ovanför dörrens lodräta mitt, med vilken man kan göra de på andra sidan uppmärksam på att man anlänt. På det hela taget består oftast en dörrkläpp av en fast metallkonstruktion, på vilken det finns en rörlig metalldel som man kan knacka med. Materialen som en dörrkläpp kan bestå av är många, och de kan ha skiftande färger och design.

Olika design

Det finns naturligtvis olika typer av dörrkläppar, men vanligast är faktiskt att de har en ålderdomlig design. Detta beror inte minst på att dörrkläppar var betydligt vanligare förr innan den elektroniska ringklockan var uppfunnen. Då såg man en dörrkläpp som ett mer skonsamt alternativ till att knacka på dörren, eftersom den inte gav upphov till förslitningsskador.

Var hittar du din dörrkläpp?

Du kan hitta dem lite varstans, men framförallt i hos Nacka Byggnadsvård och i järnaffärer samt affärer som säljer dörrar och lås är de vanliga. Dessutom kan du idag också köpa dem på internet. Sök på ordet dörrkläpp och du kommer med största sannolikhet bli hänvisad till flera butiker som säljer dessa.

Lycka till med införskaffandet av din dörrkläpp! Den kommer att ge din dörr en helt ny karaktär!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Södermalm
Pioner
Älskade friggebod
Praktiska skolskåp
Patchwork, kelim & vintage-mattor – En snabbguide!