Du är inte inloggad.

Artikel

Fönster är en riktig guldgruva

 

Fönster är något vi vanligtvis inte prioriterar när man talar om renovering och ombyggnation, men det kan i vissa fall vara ett riktigt felbeslut i många fall. Detta för att dåliga fönster kan vara riktiga energibovar, vilket kommer synas på räkningarna. Därför rekommenderar jag att du tar dig en närmre titt på dina fönster om dom lever upp till dina förväntningar. Om du har bra fönster kan du faktiskt minska dina energikostnader med upp till två tredjedelar genom att byta fönster, vilket är oerhört mycket om man exempelvis bor i en stor villa.

Det man ska kolla efter då man söker efter energisnåla fönster är först och främst att de ha ett lågt U-värde. Det är ett mått för hur mycket värme dina fönster släpper ut varje sekund. Du får dock inte stirra dig blind på detta med tanke på att det fortfarande är vissa andra viktiga saker som också måste klaffa för att resultatet ska optimalt. Du måste ju bland annat se till att du väljer former och färger som passar in med resten av husen. Du måste också se till att välja ett fönster med de egenskaper som du eftersöker, om du exempelvis bor intill en motorväg är ju fönster med bra ljudisolering att rekommendera.

Ett gyllene tips som många förbiser är att man ska inte beställa fönster via internet eller telefon. Detta för att man vet inte säkert hur fönstren ser ut då man enbart har sett bilder på internet eller i någon katalog. Har du däremot besökt din återförsäljare vet du till hundra procent att det du precis sett med dina ögon är precis vad du får.  Du bör också se till att planera och tänka igenom ditt köp både en, två och tre gånger med tanke på att om någon går fel och du blir missnöjd tvingas du leva med det alternativt hyra in byggare för att ändra, vilket kan kosta en hel del. Tänk därför igenom noga innan du fattar beslut, gärna en gång för mycket än en gång för lite.

 

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fastighetsmarknaden på Mallorca
Så putsar du dina fönster!
Söker du tyger i Malmö? Kontakta oss!
Min LED lampa låter illa, vad är fel?
Fördelar med värmepump