Du är inte inloggad.

Artikel

Läs detta och slipp rosten på bilen!

Som bilägare har man mängder av saker att tänka på. Däcken skall bytas, spolarvätskan skall bytas, stenskott skall lagas, bilen skall vårstädas och så vidare. En sak som många glömmer bort är att fixa ett bra skydd mot rost. Detta bör varje bilägare tänka på oavsett om man äger en ny eller äldre bil. Många bilmodeller blir faktiskt allt bättre beträffande rostskyddet. Många äldre bilmodeller är dock väldigt känsliga för rost och för att det inte skall bli en dyr historia hos verkstaden så rekommenderar vi därför att du läser vidare för lite tips och inspiration kring det här med rostskydd

Om man beslutat sig för att behandla bilen med rostskydd så är det viktigt att vara noggrann med att de produkter man använder ej skadar fabrik-rostskyddet. För detta så är det att rekommendera att endast ta hjälp av företag från rostskyddskedjor. Vissa företag och verkstäder erbjuder en mycket billig behandling med spillolja. Enligt experter är detta dock inte att rekommendera då eventuell garanti isåfall kan upphöra.

De flesta nya bilar har en rostskyddsgaranti på 6 år men behöver ändå en kompletterande rostskyddsbehandling 3- 4 år efter köpet. Rostskyddsbehandlingen handlar ofta om att förstärka zinkskiktet så att det är tjockt nog för att stå emot rostangrepp. En annan viktig del när det kommer till rostskydd är lackeringen. Var därför noggrann med att lacka bilen regelbundet för ett optimalt skydd mot rost. Är du dock det minsta osäker på hur du bör gå tillväga för att skapa ett bra rostskydd så är det att rekommendera att anlita auktoriserade experter på området. Det kostar såklart en slant, men det är en skön magkänsla när man vet att jobbet är utfört av experter. Letar du verkstad för detta så kan vi tipsa om sökstjänsten hitta-verkstad.se. Via hitta-verkstad.se kan du enkelt hitta experter i ditt närområde och be dem om prisförslag för att fixa rostskyddet. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Jennifer Aniston – Inte bara skådespelerska
5 topp anledningar till att köpa sig en begagnad bil
Skådespelaren Mark Wahlberg
Anlita en bilglasmästare
Nödvändigt spårunderhåll