Du är inte inloggad.

Artikel

Öka i vikt med gainer

Har men en bra ämnesomsättning och har svårt att öka i vikt. Samtidigt som man lyfter vikter utan bra resultat så finns det en rad kosttillskott som kan hjälpa dig på vägen. Ett av dom är kallat gainer som är fyllda med protein och kolhydrater. En dos brukar motsvara runt 300 till 500 kalorier vilket ofta motsvarar runt en fjärdedel av det dagliga behov av energi beroende på kroppsbyggnad, genetik, kön och en rad andra faktorer. Faktum är dock att gainer flitigt används och är ett av få kosttillskott som verkligen gör skillnad.

Det har  även blivit väldigt populärt bland friidrottare att dricka gainer för att snabbt återhämta sig med kolhydrater efter långa träningspass. Ett par andra vanliga tillfällen gainer tilllkommer är:

  • För personer som vill öka i vikt
  • Elitesportare som behöver snabba kolhydrater
  • Redan välbyggda styrkelyftare som har svårt att få i sig tillräckligt med kalorier
  • Som mellanmål eller måltids förstärkare

Dosering och utseende

Den typiska gainern är i pulverform och löses upp med vätska. Oftast blandar man mellan 1 till 2 deciliter pulver med 3-4 deciliter vatten eller mjölk.

Priser

Gainern hittas både billigt och dyrt. Allt från 200 till 600 kr kilot. Men det är rekommenderat att köpa de billigare då skillnaderna på kvalitén av kolhydrat och protein inte skiljer sig.

Andra viktökande kostillskott

Förutom gainer så finns det många olika kosttillskott som kan hjälpa dig med viktökning. Du har till exempel kreatin som gör dig uthålligare och binder mer vätska till din muskelatur.

Den vanligaste typen av kosttillskott är vassleprotein kallat ”whey”. Varför just vassleprotein är popuplärt beror på att det tas upp av kroppen väldigt snabbt och är optimalt direkt efter träning för att påskynda återhämtningen och därmed muskeltillväxt och immunförsvar.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fina tänder Stockholm
Osteopati
Banta snabbt & gå ner i vikt
Massage Malmö
Hur ökar du lusten att träna ensam hemma?