Du är inte inloggad.

Artikel

Storbritanniens EU-förhandlingar

Storbritanniens premiärminister Theresa May har nu äntligen konstaterat att hon lagt ut grunderna för förhandlingarna som ska planeras att vara klara så att Storbritannien kan lämna EU år 2019. Storbritannien kommer att börja brexitprocessen senast i mars 2017, då May planerar att utlösa artikel 50 i EU-fördraget och starta den tvååriga utträdesprocessen. Hon medger dock att det är för tidigt att säga exakt hur avtalet kommer att se ut och att det, på grund av någon underlig anledning, inte är i nationens intresse att redovisa alla steg i förhandlingarna. Du kan hitta flera andra svenska nyheter på Foretagssidor.se.

Det är tillgången till inre marknaden som kanske ses som den största frågan i förhandlingarna. Det känns fortfarande som om Britterna vill äta kakan och samtidigt ha den kvar. För Sverige är det viktigt att de kommande förhandlingarna inom EU inte kommer att försvaga unionen och att den fria rörligheten för varor, tjänster, kapital och människor inte sätts ur spel. Det bor ungefär 100 000 svenskar i Storbritannien idag och det är så klart viktigt ur svensk synpunkt att de inte råkar illa ut på något sätt. Bedriftsnyheter.no kan också ge dig mer skandinavisk nyheter. 

Hittills har britternas röstning om utträde ur EU inte gjort några stora negativa ekonomiska avtryck. Finansmarknaden vittnar dock om att Theresa Mays senaste uttalanden ses som en svår tid framöver. Pundkursen har nu sjunkit tre dagar i rad och detta betyder att även Sverige står som förlorare. En hård brexit är dåliga nyheter eftersom Storbritannien är en väldigt viktig handelspartner för Sverige. Desto mer harmonisk och mjuk separation, desto bättre för oss. Om du hittade den här artikeln intressant kan du kolla mer på Businessatkomlig.se


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vad är ett topplån?
Varför du bör välja MasterCard kreditkort
Fördelar med automatiserad orderbekräftelse
Hur man tjänar pengar på nätet
Exportfactoring