Du är inte inloggad.

Artikel

Personlig assistans på ett nytt sätt!

Det har aldrig varit så svårt som nu att få rätt till personlig assistans. Statistik från Försäkringskassan visar att det blir svårare & svårare att få rätt personlig assistans nuförtiden.. Bara År 2003 beviljades sju av tio nyansökningar om personlig assistans, Tio år senare, 2013, beviljades endast drygt fyra av tio nyansökningar.

På grund av det blir det desto viktigare att få rätt stöd när man ansöker om personlig assistans. Många assistansbolag hjälper inte till på rätt sätt med detta, vilket ställer till med en del problem för familjer & brukare.

Får du personlig assistans idag? Står du i begrepp att ansöka om personlig assistans? Behöver du hjälp att överklaga ett avslag avseende personlig assistans? Tänk till innan du väljer företag, skillnaden mellan olika vårdgivare skiljer sig enormt.

Ny utredning i höst på gång!

Barn-, äldre- och jämställdhetsminister har sagt till tidningen Dagens Omsorg att regeringen i höst kommer att tillsätta en färsk utredning som ska se över personlig assistans och andra LSS-insatser för att säkerställa en tillfredställande kedja.

Den kommer också se över behovet ska kunna bli tydligare och mer styrande, så att stödet inte automatiskt kopplas till en diagnos eller sjukdom. Hon kan dock inte lova att de förändrade bedömningarna av grundläggande behov kommer att ändras i närtid..

Vad betyder det för vårdtagare?

Självklart mycket svårt att säga, personlig assistans ser inte ut som det gjorde för 10 år sen, och med det rådande politiska läget går ändringar trögt.. Det viktigaste i dagens läge är att vårdtagare & familjer har en stabil partner att samarbeta med för att förenkla livet i den mån det går.

Sammanfattningen är enkel, Välj assistansbolag med omsorg!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bestämmer vi vad vi äter
Utvecklas och bli framgångsrik
Diadem har smyckat kvinnornas hår sedan antikens tid!
Vad hände när man tar kreatin?
Tips för att bli av med celluliter