Du är inte inloggad.

Artikel

Peruansk matupplevelse med ceviche

Mat är lika viktigt i livet som luft. I själva verket kan man säga att den kulinariska konsten är ett av de viktigaste resultaten av civilisationen . Att laga mat som inte bara är mättande men är också tilltalande för sinnena är en sak som många av oss tar för givet , men denna konst har utvecklas under århundranden.

En av de bästa sakerna med att bo i Sverige under 2000-talet tillgången man har till mat från hela världen. Det är inte bara de mest populära och vanliga typer av internationell mat som till exempel kinesiska eller indiska curry  som är tillgängligt, man kan också pröva på traditionellt mat tillagad på sitt ursprungliga sätt . Ceviche är en nationell maträtt från Peru . Den är särskilt populär längs kustnära regioner i landet och är vanligtvis gjord av rå fisk indränkt i citronjuice, med chilli.

Ceviche, liksom de flesta sådana livsmedel , kräver färska ingredienser för att komma till sin rätt . Och de som vill få till det rätt för att göra en kvalitetsmåltid , gör vad det krävs att skaffa ingredienserna till detta . Tumi är en peruansk restaurang i Stockholm som specialiserat sig på att göra Ceviche. De är dedikerade till att upprätthålla högsta standard på kvalitet och smak i sitt kök och matsal.

Sannerligen, har peruansk mat blivit lite av en trend under det senaste året. Populariteten av peruanska rätter som Ceviche och restauranger som Tumi har ökat ganska snabbt. De som är intresserade av att prova mat som verkligen är ny och annorlunda än den vanliga takeaway man köper skulle göra ett klokt beslut i att prova peruanska köket . Den erbjuder allt det bästa i ett land som är geografiskt både bergigt och med strandmiljön . Peruansk mat är fylld med färska läckerheter från av havet och den underbara mångfalden i landet. Det är kryddig, kittlande, och fylld med smak.

Ceviche som är tillagad på Tumi följer receptet som skapades i ursprungslandet. Du kommer att få smak av Anderna levererade direkt till din tallrik i Stockholm, och det kommer du säkerligen inte att ångra. Måltiden serverad med en flaska vin kommer att göra dina smaklökar lyckliga från första till sista tuggan. Kom till Tumi och njut av en tallrik Ceviche, det ett bra sätt att spendera en kväll och att uppleva en bit av Peru .


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ceviche - recept och skillnader
Julbord Göteborg
Arcus Gruppen A/S satsar på kanelsprit.
Shoppa unik champagne
Ölen i olika länder