Du är inte inloggad.

Artikel

Regnväder - fördelar och nackdelar

Regn. Bara själva ordet framkallar ångest hos vissa människor. Vi tycker dock att regn ofta får utstå för mycket hat från svenskar i allmänhet. I denna artikel kommer vi att ta upp både fördelar och nackdelar med detta kontroversiella väder.

 

Vi börjar med det enkla:

Nackdelar med regn

När det regnar är det ofta kallt. Kyla är något de allra flesta avskyr och vi tvingas att sätta på oss tjocka tröjor och kraftiga skor för att slippa frysa. Kylan gör även att vi måste värma upp våra hus vilket kostar mer pengar. Sammanfattningsvis kan man konstatera att kyla inte har speciellt många fördelar. Förutom kanske att en varm kopp kaffe blir lite godare när man väl kommer in i värmen.

 

För de som inte kände till det sedan innan så innebär regnväder att det blir blött. Det blir blött på marken, dina kläder blir blöta, ditt hår blir blött och om du har vattenläckor så riskerar till och med ditt hus att bli blött på grund av detta väder. Att marken blir blöt är svårt att påverka men du kan ju faktiskt slippa att bli blöt med hjälp av rätt kläder för vädret. Regnkappor, gummistövlar och regnställ kanske inte är den snyggaste outfiten man kan bära men de hjälper dig relativt effektivt att hålla dig torr.

Fördelar med regn

Nu blir det spännande här. Fördelar med regnväder - finns de? Det tycker vi definitivt!

 

För det första är regn en ursäkt för att sitta hemma och mysa. Att slå sig ned i soffan med en bra bok känns inte alls lika bra när det är strålande solsken ute. Därför kan det ibland vara skönt med dåligt väder som gör att du nästan tvingas att sitta inne. En annan fördel med regn är att det ser till att vårt vackra växtliv får den näring det behöver. Tänk en sommar utan blommande äppelträd och grönt frodigt gräs - det skulle inte vara möjligt utan regnväder!

/väderkarta

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Skillnaden mellan iPhone och Android
Webbyrå Stockholm - Vi skapar moderna hemsidor
Från fina dikter: Din blick i älsklig sammetsro
Vilket id kort företag brukar innebär höjd säkerhet
Vikten av anpassade sociala kanaler för ditt företag