Du är inte inloggad.

Artikel

Resa til Rom

Italiens huvudstad Rom bjuder på en underbar blandning av konst, fantastisk arkitektur och soliga torg och med en kombination av storslagen historia och europeisk storstad är Rom ett perfekt resmål om du vill åka på en weekendresa.

Resande gör oss lyckligare, se platser, vilket gör minnen. Om du vill få mer information om olika ämnen på resande besöka Läs och resa.

Rom kallas ibland de sju kullarnas stad och det är ett väldigt passande namn, eftersom den just är byggd på sju kullar. Staden är indelad i distrikt och distrikten har namn som härstammar från deras viktigaste sevärdheter. Varje distrikt har sin alldeles egen känsla, men hela staden förenas av den avslappnade och vänliga inställningen hos Roms 2,8 miljoner invånare. Det italienska folket är berömda för sin härliga passion och detta ser man även när det gäller hur de behandlar sina gäster, så bli inte alltför förvånad om en lokalinvånare insisterar på att visa dig en liten restaurang han känner till, eller absolut måste berätta om stadens älskade fotbollslags senaste bedrifter. Rom är en stad som till stor del är genomsyrad av fantastisk kultur och historia och många som reser till Rom är äkta historieälskare från världens alla hörn. Den som inte nöjer sig med barockmästerverk som Peterskyrkan, Spanska trappan och Fontana di Trevi, kan gå ännu längre tillbaka i tiden och utforska Roms unika plats i romarrikets historia. Du får dock inte gå miste om Forum Romanum och storslagna Colosseum. Och du bör inte missa Besöke Danmark.

I Rom hittar man även den väldigt lilla, men ack så berömda, stadstaten Vatikanen. Alla Roms besökare är välkomna att utforska Vatikanen, som förutom att den är den katolska kyrkans hjärta också hyser många egna sevärdheter, som till exempel renässansmästerverken Sixtinska kapellet och Palazzo Senatorio.

Det är enkelt att ta sig runt i Rom tack vare stadens välfungerande bussförbindelser, men det kan vara minst lika smidigt och framförallt trevligare, att promenera runt de smala kullerstensbelagda vägarna till fots. Skaffa gärna en karta över staden, speciellt om du planerar att besöka några av de äldre stadsdelarna där adresserna kan bli lite förvirrande, eller spendera några härliga timmar med att bara strosa runt på Roms gator. Man får inte glömma att en av Italiens största attraktioner är maten och det romerska köket tillhör de finaste exemplen på en riktigt gastronomisk högkultur. Den kanske mest berömda romerska rätten är spaghetti carbonara, men romersk mat är mycket mer än bara pasta. Precis som med all italiensk mat ligger fokus på enkel tillagning av bra säsongsbetonade råvaror och glöm framförallt inte bort vinet, som inte heller är så tokigt.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fem saker att göra och se i Alicante på semestern
Vår familjesemester på Teneriffa
Reseguide till Aruba
Resa till Budapest
Lågprisflyg