Du är inte inloggad.

Artikel

Ricinolja kan reducera rynkor i ansiktet

 

Att ricinolja kan göra under för håret är det många som känner till. Tusentals tjejer har fått ett längre och vackrare hår tack vare denna näringsrika olja från törelväxten ricin. Ricinolja kan dock användas till mer än så. Det kan bland annat motverka fotsvamp och torr hud. Men det kan även användas i ansiktet för att förbättra hudens form och utseende. Ricinolja är en vanlig ingrediens i många kosmetikaprodukter eftersom den inte är löslig i alkohol till skillnad från många andra oljor. Ricinoljan bevarar därför fukten i produkten. Denna feta och trögflytande olja används ofta i läppstift, läppbalsam och krämer som reducerar rynkor för att produkten inte ska torka ut. På samma sätt kan ricinolja användas i ansiktet för att bevara hudens fuktbalans och se till att huden får de näringsämnen som den behöver.
 
Ricinolja lugnar och återfuktar huden när appliceras i ansiktet. Den hjälper även till att ta bort smuts och partiklar från huden. Oljan kan också motverka finnar till en viss grad eftersom den sköljer ur huden talgkörtlar. Många produkter mot akne innehåller ricinolja som en av de aktiva ingredienserna av den anledningen. Om vill hålla huden ren och vacker är det därför ett bra initiativ att börja tvätta ansiktet med ricinolja regelbundet 2-3 gånger i veckan.
 
För att man inte ska råka gnugga in smutspartiklar i huden är det viktigt att tvätta händerna noggrant innan man använder ricinolja i ansiktet. Eftersom denna olja är väldigt fet och trögflytande kan det vara rätt svår att arbeta med. Ett tips för att göra den lättare att applicera är att blanda ut den med en lättare olja, så som kokosolja eller olivolja. Att blanda tredjedel kokosolja och två tredjedelar ricinolja är en blandning som brukar fungera bra. Ett annat tips är att tillsätta bikarbonat i oljan vilket gör att den blir mer som en smet. Det gör det lättare att både massera in oljan i huden och tvätta bort den efteråt.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Har du rätt glasögon för jobbet?
Att bli beroende av hemtjänst
Tips för att bli av med celluliter
Fördelar med Circulationstränare
Hur viktigt är sömn?