Du är inte inloggad.

Artikel

Få ut mer av dina resor till Västindien – boka in en minnesvärd kryssning

Turkosa hav, pudervita stränder, skuggande palmer och vänliga människor. Västindien är omåttligt populärt och det är lätt att förstå varför. Hit kommer sol- och badsugna turister från hela världen. Kanske vill du själv åka bort och njuta av garanterad värme och vackra omgivningar? Västindien, även kallat Karibien, består av flera öar och ligger strax utanför den centralamerikanska kontinenten. Här hittar du populära resmål som Aruba, Puerto Rico, Kuba och Bahamas. Även Jamaica, Haiti och de vackra Caymanöarna ligger här. Att välja ut en ö kan kännas rentav omöjligt, det finns för mycket att väja på. Men genom en kryssning i Västindien behöver du inte välja.

Populära destinationer och resor till Västindien

Det finns omåttligt populära öar i Västindien, några av storfavoriterna är Bahamas och Tobago. Det roliga med Västindien är att varje ö har sin egen kultur och historia. Cigarrer och gamla bilar på Kuba, reggae på Jamaica och lyxiga resorter på Aruba. Beroende på vad du vill ha finns garanterat en perfekt ö att välja på. Trots att många öar i Karibien är dyra finns det även mer prisvärda destinationer här. Bland annat hittar du många bra och billiga boenden i Dominikanska Republiken eller på Haiti.

Kryssa och se mer

Under en kryssning i Västindien får du chansen att se fler öar och kulturer. Samtidigt har du alltid din egen hytt, något som medför stor bekvämlighet. Vissa dagar kanske du vill njuta av aktiviteterna ombord, använda poolen på fartyget och bara ta det lugnt. Andra dagar kanske ni går i land i någon spännande hamn. Då kan det vara kul att utforska staden, ta en god drink på en fin strand eller njuta av skön musik. Det finns många typer av kryssningar att välja bland, särskilt i Västindien. Här är det omåttligt populärt att kryssa, en stor fördel eftersom det finns många alternativ. Resor till Västindien är perfekta för kryssningar, både för paret på bröllopsresa, eller för barnfamiljen.

Vilken typ av resenär är du?

Det finns mängder av olika typer av kryssningsresor, exempelvis Fly and Cruise, vilket är en klassisk kryssning där du exempelvis bokar resor till Karibien, flyger dit och där går ombord på ett kryssningsfartyg. Andra varianter kan vara Jorden runt-kryssningar. Detta är en mycket mer omfattande kryssning som kan ta dig runt flera kontinenter och där du bor på fartyget i över 100 nätter. Beroende vilken researrangör du väljer varierar naturligtvis uppläggen för kryssningarna en hel del. Fundera lite på vad som är viktigt för dig. Är det ett lugnt tempo där ni ligger till vid samma hamn i flera dagar? Eller vill du ha ett högre tempo och se så mycket som möjligt? Ett välkänt namn i branschen är Hummingbird, en resebyrå som kan hjälpa dig boka kryssningar och resor till Karibien.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Golvslipning Stockholm
Noveller av vuxna för vuxna
Hitta rätt stödstrumpor på nätet
Låt din favoritmat leda dig till din målvikt
Sanering Stockholm