Du är inte inloggad.

Artikel

7 sätt att ta hand om din hy i vinter

Svensk vinter kan vara en fantastisk tid för att vara ute och gå, sporta eller bara vara. En kall, klar vinterdag är svårslagen. Om du skulle fråga din hy skulle den däremot förmodligen inte hålla med. Kylan och blåsten, de ständiga värmeväxlingarna och den envisa värmen så fort du kommer in ger den nämligen en ganska formidabel utmaning.

Din hy mår nämligen, som du säkert vet, bra av att inte vara uttorkad. Så här kommer ett par saker som du bör tänka på om du vill fortsätta se frisk och fin ut genom den mörka och kalla halvan av året.

1.    Gå igenom dina ansiktsprodukter.

Allt som innehåller alkohol ska bort. Inte för att det är särskilt bra att ha under sommaren heller, men det här är extra viktigt under vintern eftersom att alkoholen tar bort allt vad skyddande oljor heter.

2. Undvik den fantastiska värmen.

När du tar en lång varm dusch en kall vintermorgon så mår din själv bra, men din hy blir inte särskilt imponerad. Varje minut som du spenderar där sköljer nämligen bort fler av dessa värdefulla skyddande oljor.

3. Tänk på hur du smörjer in dig.

Tanken med att smörja in sig precis när du har duschat är att kapsla in fukt och ge huden ett nytt skyddande lager (ständigt dessa skyddande oljor!) och det är något som verkligen hjälper huden i den stränga kylan och torra luften. Se också till att hitta den allra bästa, helst organiska body lotion som pengar kan köpa så kommer du att tacka dig själv när våren kommer.

4. Tänk på solen!

Under vintern rör sig färre partiklar i luften, så trots att solen står lägre och är längre ifrån dig så har den fortfarande kraft att påverka din hy på en bra dag. Välj inte bort solskydd bara för att det är kallt ute!

5. Tänk på din diet.

En bra hy kräver att du äter bra under hela året, men särskilt på vintern är det bra att tänka på vad du stoppar i dig. Julmat och allt vad det heter tenderar att påverka din hy negativt, så tänk på maten på samma sätt som du skulle göra på sommaren, och lägg sen till lite extra åtanke.

6. Håll koll på dina händer!

Händerna och ansiktet är kroppsdelar som ofta får stå ut med kylan, därför kräver de lite extra uppmärksamhet under vinterhalvåret. Skaffa ett par bra vantar och en mysig halsduk som kan skydda din hals och ditt ansikte, och smörj in regelbundet men inte för mycket.

7. Drick mycket vatten.

Tillsammans med dieten är det här något som gärna åsidosätts på vintern. Man känner sig ofta inte lika törstig när det är kallt ute, men kom ihåg att om du har bra kläder på dig så svettas du ofta litegrann hela tiden under vintern utan att du märker det. Drick mycket vatten! Under vintern håller det sig till och med kallt när du tar med dig en vattenflaska ut på promenaden.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Justface
Slimma din kropp till midsommar
How to search the video production agencies
Hur grönt te kan hjälpa dig gå ner i vikt naturligt
Orsaker till dålig andedräkt