Du är inte inloggad.

Artikel

SEO Viktigt!

SEO och varför är det så viktigt?

SEO (Search Engine Optimisation) är viktigt för den som vill marknadsföra sin webbsida.

Varför? Jo här är ett exempel: Säg att du äger ett företag som som säljer en vara kan var kläder, bildelar eller varför inte en speciell tjänst.

Många kunder/köpare använder sig av google för att hitta vad dom söker det kan vara just din produkt eller tjänst som du säljer dom letar efter. Men du har inte optimerat din sida med SEO, så nu hittar den potentiella kunden/köparen din konkurents sida eftersom han eller hon har SEO optimerat deras sida och därför visas på googles sökresultat före din. Din konkurent har även samma sorts produkt eller likvärdig som dig så köparen klickar på deras länk och handlar därifrån. Du har precis förlorat en kund på grund av dålig eller ingen SEO!

Det är ju självklart inget som nån företagare vill ska ske vare sig det handlar om tjänster eller varor dom säljer. Så vad ska man göra? SEO är inte värdens enklaste att lära sig eller förstå och det finns många företag som jobbar med att hjälpa till med SEO men det kostar självklart pengar. Men det går att lära sig själv genom att läsa på forum på nätet och använda dig av olika verktyg så som google analytics och google searsch console. Finns självklart flera verktyg och hjälpmedel du kan använda dig av men dom här två kan jag rekomendera.

Med den konkurans som råder på internet idag är det viktigare än någonsin att synas och gärna bland topp tio på en googlesökning om du nu inte har ett sånt stort företag som kunden ändå vänder sig direkt till dig.

Ni kan ju själv testa att söka på google testa olika sökord och se vad resultatet blir, ibland behöver sökordet bara skrivas om för att ett annat resultat ska visas.

Ett exempel du kan testa är att skriva ordet casino, då söker du i en bransch som har väldigt hög konkurans. Det finns massor av sidor som tävlar om att ligga först i sökresultatet för just det ordet.

Eftersom jag själv är väldigt intresserad av att lära mig mer om SEO och hur det fungerar och vad man kan göra för att prestera bättre i googles sökmotorer så har jag testat att göra några sidor med olika sökord och tillvägagångsätt för att försöka lära mig ännu mer om SEO.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Certifikat för Heta arbeten
Distansutbildningar kan ge dig betydande fördelar på arbetsplatsen
Ta körkort i Stockholm
Gymnasieutbildning - en stabil grund för framtida karriär
Vad lär man sig på en röjsågsutbildning?