Du är inte inloggad.

Artikel

SKILLNADERNA MELLAN EN INDUSTRIELL UGN OCH EN INDUSTRIUGN

Det råder ofta viss förvirring mellan industriugnar och industriugnar eller så kallade härdugnar för härdning, och terminologin kan ofta användas omväxlande. I huvudsak är både industriugnar och förbränningsugnar brandsäkra lådor som utför värmebehandlingsprocesser. Detta blogginlägg kommer att beskriva de viktigaste skillnaderna mellan en industriell ugn och industriell förbränningsugn, och förhoppningsvis eliminera en del av förvirringen kring dem.

 

Temperatur

Temperaturområdet är den största skillnaden mellan en industriell ugn och en industriell förbränningsugn, och denna temperaturskillnad är ofta orsaken till de andra stora skillnaderna.

 

Som standardregel arbetar ugnar i temperaturer från 100C-482C, medan förbränningsugnar arbetar i temperaturer upp till 1100 grader eller högre.

 

 

Värmefördelning

 

I en industriugn släpps luften i en separat värmekammare till provet, som innehåller recirkulationsfläkten och värmekällan. I ugnar är den mängd recirkulerad luft som krävs hög för att framgångsrikt överföra värmen från källan till provet under värmebehandling.

 

I jämförelse införs värmen direkt till provet under värmebehandling i en industriell ugn. Beroende på värmekällan hos en ugn kan värmekällan placeras i olika konfigurationer för att ge den mest enhetliga uppvärmningen.

 

Atmosfär

 

Atmosfären i en industriugn och industriell ugn är ganska likartad, med både möjlighet att arbeta i en luftig atmosfär eller en gasatmosfär. Ugnar kan också fungera i en brännbar atmosfär, av väte, exoterm eller endoterm-gas, till exempel.

 

Olika fördelar

 

Både industriugnar och industriugnar har sina fördelar. Industriugnar presterar bättre vid lägre temperaturer, på grund av att större mängd luft cirkuleras. Torkning och matlagning är vanliga tillämpningar av industriella ugnar, på grund av de lägre temperaturer som krävs för att uppnå önskat resultat.

 

Härdning, som är processen att härda ett polymermaterial, är en annan populär ugnsapplikation. Många olika material kan härdas i en industriugn, inklusive pulver, färg och kompositer.

 

Industriugnar är ofta förknippade med värmebehandling av mer robusta material, inklusive metaller. Ett brett utbud av värmebehandlingsprocesser kan effektivt utföras i en ugn, inklusive glödgning, anlöpning och karbonitrering.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Förbered ditt barn för framtiden - välj rätt gymnasium
Tarottolkning online – spå dig på nätet
Distansutbildning vs campusutbildning
Vuxenutbildning för alla!
Varför utbilda sig till diplomerad affärscoach?