Du är inte inloggad.

Artikel

Smarta vanor som förbättrar ditt liv

Känner du ibland att livsstilen du lever tär för mycket på din kropp? Du kanske tror att det inte finns något som kan hjälpa dig förutom att säga upp dig från jobbet och flytta till Thailand men det finns flera metoder och smarta vanor som hjälper dig att slappna av och leva i nuet.

Ett tips är att placera din uppmärksamhet i nuet. För många människor idag är upptagna med att tänka på vad som kommer att hända i framtiden istället för att fokusera på det som händer just nu. Att fokusera på nuet är ett koncept som behandlas av många österländska religioner och filosofier. Den enda tiden du har är just nu. Att försöka fokusera på vad du håller på med just nu eller vem du pratar med just nu är ett sätt att leva i nuet.

 

Självmedvetenhet är något som hindrar människor från vad de egentligen vill göra med sina liv. De önskar att de kunde leva ut totalt men de känner sin löjliga eller att de inte kan för att andra säger att de inte kan. För att undvika att bli en sådan person bör du sluta tänka på vad du gör och istället bara göra det.

 

Acceptans är en nyckelfaktor för att leva i nuet. Om något är smärtsamt kan du kämpa vidare eller försöka undvika det med all din makt. Men risken finns att din kamp bara orsakar dig mer smärta. Att försöka acceptera ditt liv som det är just nu, även om det är negativt eller smärtsamt, kan hjälpa dig att leva i nuet istället för att kämpa emot det.

 

Stress är något som kan påverka ditt liv väldigt negativt. Ofta känns livet väldigt hektiskt och galet i perioder och det verkar som att alla du träffar har bråttom någon annan stans. Det kan tyckas svårt att undvika stress i livet men försök att inte överboka schemat och ta dig tid att umgås med familj och vänner.

 

Att uppskatta de små sakerna i ditt liv är något som kan förgylla din vardag. Det kan finnas saker som du väljer att ignorera, kanske ett leende från någon på stan eller en fin solnedgång på vägen till jobbet. Gör en lista på saker du är tacksam för och försök att utnyttja dessa saker till max.

 

Om du vill läsa mer om smarta vanor som kan förbättra ditt liv finns det otroligt mycket resurser på nätet. Kom dock ihåg att inte läsa för mycket på internet – lev i nuet istället.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

c/o ULRIKA DAVIDSSON
Svettbehandling Stockholm
Riskfaktorer för Hälsporre & Plantar Fasciit
Allt om elektroniska cigaretter
Ska du bleka tänderna eller satsa på fasader?