Du är inte inloggad.

Artikel

Tandläkarskräck behöver inte vara avgörande

Att gå till tandläkaren behöver inte vara något ångestskapande som stör din nattsömn. Allt du behöver tänka på är hur du ska lugna nerverna på rätt sätt.
Till att börja med, meditera. Det är kraftfullare än du tror. Du behöver inte meditera långa stunder, utan enbart när du känner rädlan bubbla upp i halsgropen. Då ska du sätta dig ner och ta tre djupa andetag, pausa och räkna till fem, och upprepa. Ett annat knep är att lyssna på lugn musik i hörlurarna när du känner oron. Ett bra exempel på det är pianomusik med lugna ballader.
Berätta för din tandläkare Kista att du har tandläkarskräck och beskirv exakt vad du tycker är jobbigt med tandläkarbesöken. Hitta en tandläkare akalla du kan lita på och som respekterar dina gränser.
Ett tandläkarbesök ska inte orsaka dig panikkänslor. Det kan också hjälpa att ta med någon närstående som stöd under tiden. Bara att ha någon du känner dig trygg med kan göra stor skillnad. 
Ett annat tips är att planera någon rolig aktivitet att se fram emot efter tandläkarbesöket. Det behöver inte vara stort, det kan vara en fika på stan, eller en runda i en butik. Kom även ihåg att det hänt mycket inom tandvården de senaste åren – det behöver inte vara obehagligt att besöka din tandläkare Akalla. Alla skräckhistorier ifrån förr är inte lika aktuella. Tänk på det. Alla tandläkare är inte elaka gubbar och tanter med stor näsa fylld med hår som vill orsaka dig smärta.
Och unna dig något som belöning efter tandläkarbesöket.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Har du rätt glasögon för jobbet?
Att bli beroende av hemtjänst
Passar löpband bara för latmaskar?
Tips för att bli av med celluliter
Fantastiska fördelar med Grönt te kosttillskott