Du är inte inloggad.

Artikel

3 tips för att bli av med ärr

 

1. Aloe Vera

Färsk aloe vera är en starkt källa till vitaminer som kan bidra till att läka hud och blekna ärr. Aloe vera är mild, så att du inte behöver oroa sig för ytterligare skada eller irritera din hud. Eftersom aloe är en sådan underbar naturlig fuktgivare, kommer det att lämna din hud mjukare och friskare.

 

Medan aloe vera gel kan hittas hos apotek är färsk ekologisk aloe bäst. Krukväxter med aloe är lätta att hitta och kräver nästan inget underhåll för att växa även utan användning av konstgödsel eller bekämpningsmedel. Om du väljer att använda färsk aloe för att bekämpa dina ärr så behöver du bara bryta av en liten bit av ett löv, skala bort den yttre köttet och exponera gelén, massera försiktigt in den i huden. Om det inte skulle hjälpa så finns det flera olika typer av speciellt anpassade krämer mot ärrborttagning från Remescar mot ärrbildning. För bästa resultat så låt gelen verka i minst trettio minuter innan du tvättar bort det.

 

2. Bakpulver

Bakpulver är ett husmorstips med bokstavligen hundratals användningsområden, inklusive möjligheten att hjälpa till att läka ärr. Bakpulver är sammansatt av natriumbikarbonat som försiktigt slipar huden när den används som en rengöringsskrubba. Du behöver bara blanda några teskedar bakpulver med vatten för att bilda en tjock massa som du sedan masserar in i huden där ärr är närvarande. När detta tillämpas bör du lämna blandningen på huden under en minut eller två. Detta gör det möjligt för pulvret att rengöra porerna och hjälper till att förhindra ytterligare skador. Efter ett par minuter, tvätta ansiktet i ljummet vatten och tillämpa en bra naturlig fuktighetskräm som nypon frö, jojoba, kokos eller olivolja.

Gör detta ungefär en gång varannan dag för att se resultat!

 

3. Kokosolja

Kokosolja är på ofta med på topplistan när det gäller naturliga fuktkrämer med helande egenskaper. Skopa ungefär en fjärdedel av en tesked av kokosolja i handflatan och låt den smälta till det kommer upp till kroppstemperatur. Med fingertopparna, massageolja direkt in oljan på ärrad hud och låt den dra i. Det finns ingen anledning att tvätta bort kokosolja då vitaminer och essentiella fettsyror kommer att fortsätta att arbeta och förbättra hudens hälsa så länge du bär den. Men om oljan känns för det kan du lämna den på huden i minst trettio minuter innan du tar bort med en helt naturlig rengöringsmedel. 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Skäggvård
Att bli beroende av hemtjänst
Det är inte bara billig parfym som kan ge allergi!
7 sätt att ta hand om din hy i vinter
Detox te för viktminskning