Du är inte inloggad.

Artikel

70-tals Maskeradkläder

70-talet, discots årtionde, är ett perfekt val för en 70-tals party maskerad outfit. 70-talet var även Abbas årtionde. Titta bara på deras utstyrsel och du hittar mängder av inspiration.

John Travoltas disco outfit i filmen Saturday Night Fever i vit polyester kostym är en ikonisk representation av 70-talets disco mode.

Andra kännetecken för 70-talets klädmode är lätt skinande kläder i polyester t.ex en skjorta med spetsig krage och tighta byxor med utsvängda ben. Om du har långt hår med små lockar kamma den till en afro frisyr och du är hemma. Eller för att göra det hela lite enklare köp en 70-tals kostym och en afroperuk.

Vid sidan om "the dance floor" var det modernt med naturligt hår och naturlig makeup.

Populära tv-serier på denna tid var Charlie's Änglar och Starsky and Hutch vilka tillsammans med Saturday Night Fever kan ge inspiration åt flera 70-tals outfits. Farrah Fawcett i Charlie's Änglar hade säkerligen årtiondets mest kända frisyr.  

Som accessoar till 70-tals outfitten är plattforms skor ideala. De poppar även upp nuförtiden som mode accessoar ganska ofta.

Andra populära accessoarer var rullskridskor, bruna jumpsuits i polyester och sandaler. Bär naturlig makeup men använd rikligt med bronzer och en slick av läppglans för att få den klassiska amerikanska fantasy strand utseendet på 70-talet.

Det finns även andra artister förutom Abba som påverkade modet på denna tid förutom Abba såsom David Bowie, Elton John, Queen och speciellt med Freddie Mercerys utstyrsel. Det finns även en del Elvis kostymer som han bar på slutet av sin karriär som du kan bära.

Besök gärna Maskerados.se för att skapa din egen 70-tals utklädnad.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Spartips till när du handlar på nätet
MH370
Spara pengar genom rabattkoder och erbjudanden
Att handla klockor online
E Cigaretter med nikotin och utan