Du är inte inloggad.

Artikel

Trädfällning - pris eller kvalitet?

Skall det vara så svårt att köpa en tjänst till hem och trädgård idag? Ja, det beror på vad det är för något förstås. Skall jag anlita någon som klipper grässmattan eller vattnar mina blommor (i den mån jag inte skulle orka det) så är det inte så mycket att tänka på. Jag letar helt enkelt efter det snabbaste men främst billigaste alternativet.

Hur är det då med fallet om jag skall fälla två 14 meter långa tallar på min tomt som vuxit sig farligt nära både tak och fönster? Jag kan då inte fälla dem själv eftersom jag bara kan ana att det kommer gå åt skogen och jag löper risken att skada och kanske rentutav kvadda hela taket. Det är alldeles för djärvt och i detta fall måste jag anlita en professionell trädfällare som det heter. Trädet måste helt enkelt fällas i sektioner och tas ned bit för bit. 

Jag bor en bit utan för Stockholm och det finns en hel del alternativ på nätet att välja bland. Först och främst måste man ju veta vad man vill ha för jobb utfört och kunna beskriva problemet med text samt gärna skicka med några bilder. Alternativt kan man också begära att trädfällarna kommer förbi hus och trädgård för att uppskatta tid och pris på plats. Man bör också ha ett hum om vad det kan kosta (per träd eller per timme) för att kunna skönja om prisförslaget man får är rimligt eller ej. Självklart så skulle jag vara glad om jag fick tjänsten så billigt som möjligt men det är här det blir svårt. Ofta får man ett bra och billigt förslag från en trädfällare men tämligen mindre erfarenhet eller "sunkigare" hemsida har jag märkt. Okej, nu skall jag verkligen inte dra alla över en kant men det har faktiskt varit lite så att de som har tämligen fulare fasad på hemsida har varit de trädfällare som gjort mig mer tveksam även om jag fått intressanta prisförslag från dessa.

Jag tror ändå att man skall vara lite försiktig i valet av trädfällare och ta lite tid på sig och jämföra olika trädfällare när det gäller såväl hur de redovisar sin verksamhet, hur många år de varit med i gemet och om de överhuvudtaget har en försäkring att visa upp. Den vill jag gärna se eftersom det kan kosta mig skjortan om något går fel! Jag har fått tre intressanta förslag hittills som jag tror och tycker skulle kunna vara värda pengen jag investerar i tjänst. Om jag skulle kunna rekommendera en sida (det är faktiskt den jag fått samtliga och väldigt tydliga offerter i från) så är det www.trädfällning24.se. De var dessutom enormt trevliga och bemötande såväl på telefon som mailledes. Det uppskattar jag verkligen! 

Summan av kardemumman är: var varsam och ta i beaktande kvalitet, inte bara ett billigt pris när du väljer trädfällare. Det får gärna ta lite mer tid men skulle något vara märkligt med trädfällaren så fortsätt helt enkelt inte dialogen. Leta efter nya alternativ i stället. Lycka till i processen! 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Arne Jacobsens spännande karriär
Dags att byta kylskåp?
Få städhjälp av ungdomar i Kalmar
Trådbackar är lösningen på dina förvaringsproblem
Kristallkronor