Du är inte inloggad.

Artikel

Unikt i Betong

Hemmafixare, proffs eller entusiast?

Ska du renovera kök, badrum, hall, källare? Det vanligaste är nog att man tänker på klinkers eller plastmatta, vanliga material. Det här inlägget handlar om ruggigt stilrena lösningar i betong!

Betong (eller microcement) är ett hållbart material som fungerar både i våtutrymmen & som tex hallsgolv eller bänkskiva i ditt kök. Det finns flera metoder att lägga betonggolv på, men det bästa är att man manuellt brer ut betongmassan och på så vis skapar ett riktigt hantverk.


Det finns många fördelar med microcement som renoveringsmaterial:

  • Inga efterarbeten – Ingen diamantslipning etc.
  • Slit och fläcktåligt är ca 3 ggr starkare än vanliga betonggolv
  • Snabb härdning – Kan belastas redan efter 24 timmar
  • Komfort – Ger en mycket varmare och mjukare känsla att gå på
  • Materialet Bygger endast 3-4mm- kan appliceras direkt på befintlig yta

Själva materialet har många andra fördelar, och frågan är om inte just golv av betong är nästa innefluga:

Genom att materialet läggs helt för hand med en speciell teknik kan man få fram ett magnifikt mönster vilket gör slutresultatet väldigt speciellt. Microcement är dessutom ett helt naturbaserat material med enorm hållbarhet som verkligen ger en "exclusiv" känsla.

Till skillnad från klinkers krävs inte ett "våtskydd" innan man lägger betonggolvet, betongen är i sig självt tät, vilket gör det väldigt lämpligt för just våtutrymmen. En annan fin fördel är att man enkelt kan lägga betongen direkt på befintligt ytskikt sålänge ytskiktet inte är skadat (vilket innebär att du slipper riva ut gammal klinkers/plastmatta som då spar en hel del tid & pengar när det kommer till renoveringen.)

Vad tror du själv? Personligen tycker nog jag som skribent att det är ett trevligt alternativ till traditionella material såsom klinkers & plast.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Verner Panton
Smarta tips att göra med sina egna foton
Skaffa växthus för att förlänga odlingssäsongen
Ekonomisk belysning i ditt kök och badrum
Malmö – Sveriges ansikte mot kontinenten