Du är inte inloggad.

Artikel

Upptäck hur mycket Thailand har att erbjuda

Krabi är paradislikt om du vill komma ifrån den stressiga storstaden och allt vad hektiskt nattliv innebär. Området är ännu inte lika hårt exploaterat som Phuket och passar dig som gillar segelturer till små ospolierade öar längs kusten.

Phuket är Thailands största ö och en av den mest besökta badön i hela Asien. Huvudstaden på ön – Phuket Town är ett livligt handelscentrum med vackra kolonialbyggnader och kinesiska affärer från 1800-talet. Naturen på ön är ljuvlig och stränderna är otaliga. Patongstranden är mest känd för sitt hektiska nöjesliv. Gröna berg omger den kritvita sandstranden och det turkosblå havet. Här kan du göra spännande resor bl a till Pnang Nga. Minns du James Bond filmen ”Mannen med den Gyllene Pistolen”? Det var här, i världens vackraste skärgård, som stora delar av filmen spelades in.

Pee Pee är nästan ett måste. Med båt tar det ca 2 timmar från Phuket till Pee Pee öarna. Kombinera Phuket med ett par dagar i detta paradis med vita korallstränder och kristallklart smaragdgrönt vatten.

Chiang Mai är Thailands näst största stad. Den är känd för befolkningens skönhet och den vackra naturen. Här finner man vackra gamla tempel och de bästa exempel på modern thailändsk arkitektur. Silke, keramik, träsniderier, kläder i guld och silver, bomullstyger mm framställs med stor skicklighet. Det bor många inhemska stammar i bergen kring Chiang Mai och varje stam har bevarat sina egna färgstarka dräkter och sin livsstil. Efter mörkrets inbrott är nattlivet något mera dämpat än i Bangkok, men det finns ett par förträffliga restauranger och trevliga barer i den livliga natt-bazaren som aldrig säger god natt.

River Kwai och Kanchanaburi Endast två timmars bussfärd norr om Bangkok ligger porten till Thailands vackraste naturområden. Här blev filmen ”Bron över River Kwai” inspelad. I detta bergslandskap upplever du djungler med ett enastående växt- och djurliv, floder och stora vattenfall, berg och dalar.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Flygrädsla
Reseguide till Thailand
Solresor i vinter
Resa inom Sverige
Resa till Budapest