Du är inte inloggad.

Artikel

Om Lunnarpshill - Tradition som lever kvar

Visst är det något som en del av den yngre befolkningen bara har hört i historieböckerna? En gammal gårdsbutik i samma anda som när lilla Laura i Det Lilla Huset på Prärien sprang till handelsboden i den gamla Western staden till exempel. Så mycket vilda västern är det dock inte här, men ett väl bevarat kulturarv finns kvar när du talar Om Lunnarpshill gårdsbutik.

Här får du uppleva en lantlig miljö med det lugn och den fridfullhet som det inger.

Om Lunnarpshill gårdsbutik och lantbruk

När du talar om Lunnarpshill osar det historia. Denna gård har funnits sedan slutet av 1800-talet, och är idag bevarad och bibehållen i samma skick som när den byggdes, med undantag från att gården idag drivs av andra personer, och med mer moderna jordbruksmaskiner. Här hittar du även Lunnarpshills gårdsbutik som är en av de mest bevarade lantbutikerna i Sverige. Dock är det inte på något sett så att du finner ett gammalt och föråldrat sortiment som du kan göra i de butiker som bevarats för visning hur det var förr.

Här hittar du allt du behöver när det gäller foder och lantbruk. Något annat som kommer att fresta dig när du stiger in i denna trevliga butik med glad personal som finns till för att hjälpa dig, är färska eller rökta tuppar av högsta kvalitet. Här rökar de själv sina tuppar efter gammal traditionell gårdssed, vilket gör att du kommer att få en riktig läckerbit med dig att smälla in i en god smörgås. Övriga ting som du hittar hos Lunnarpshill är marmelader och sylter, te och kaffe, ägg, friskvårdsartiklar samt mycket mera. Välkommen till Lunnarpshill och den trevliga gårdsbutiken.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Dykarbeten i Stockholm
Ekologiska leksaker
Blomsterspråket - att förmedla rätt buskap
Furminator för hund och katt
Hur, vad och varför - Om pälsvård