Du är inte inloggad.

Artikel

USA Resor

Allt fler svenskar spendear sin semester på en resa till USA. En anledning till detta kan vara det ökade utbudet av direktflyg. Det finns nu direktflyg med SAS och Norwegian från Skandinavien till New York, Washington D.C, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Miami och Orlando. Förutom dessa flyg finns det flera andra stora bolag som tar dig till USA via en mellanlandning i till exempel London. Sök flyg via en multi-sökmotor för bästa pris och resväg.
 
Favoritområde 
Det jag rekommenderar mest vid en resa till USA är att besöka några av Nationalparkerna, detta speciellt vid besök i västra USA. Här finns inte bara storslagna Grand Canyon utan även guldkorn som Zion, Bryce Canyon, Valley of Fire och Antelope Canyon. Ett perfekt område för en bilresa där man kan utgår från spelstaden Las Vegas. Bästa tiden på året att besöka dessa nationalparker är sen vår eller tidig höst. På vintern sjunker temperaturerna ner ganska mycket i dessa parker och på somrarna kan temperaturen närma sig 40 grader. Att välja tid på året beror även på aktiviteter, ska man bara se dessa platser eller om man ska vandra och campa.
 
Florida
Vill man ha en mer avslappnade semester är troligtvis Florida det bästa valet, med fantastiska stränder!. Utbudet av kryssningar också är enormt från Miami och Fort Lauderdale. Här är det utomhustemperaturer året runt.
 
Hyrbil
En tydlig trend bland de svenska resenärerna som åker till USA är att hyra bil. En billig hyrbil i USA går att hitta och det är inte några problem att köra från en stad till en annan och sedan lämna bilen där (ofta till en liten extra kostnad). 
Det är viktigt att boka bil innan resan och söka via en svensk hyrbils-sid, för då ingår försäkring. Att försäkra sin hyrbil på plats är ofta väldigt dyrt och det är lätt att bli pålurad försäkringar som man inte behöver. Upphämtning av hyrbilen är oftast bäst att göra på flygplatsen vid ankomst. Detta eftersom hyrbilsfirmorna oftast är mycket stora där och det finns ett stort antal bilar att välja på.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Lågprisflyg
Ungdomshotell i Rhodos stad
Arctic Expedition
Thailand kan du resa billigt till
Låga oljepriser kan ge sämre miljö