Du är inte inloggad.

Artikel

Utnyttja rummets funktion med golvlampor

Ljus året om
Även om vi i Sverige har överflöd av ljus under sommarhalvåret består ändå den största delen av året av mörkare eftermiddagar och kvällar. Därför är det viktigt att se till att ha tillräckligt med ljus inomhus. Ljuset behöver vi såklart för att se, men det är också viktigt när man vill skapa en lugn och behaglig miljö. För att få en så harmonisk tillvaro som möjligt är det bäst att satsa på punktbelysning i hemmet. På så sätt kan du lättare reglera hur mycket eller lite ljus som behövs i rummet. Vid ljusare tider på dygnet eller då vädret är mulet kan kanske en lampa räcka. På kvällarna när det är mörkt ökar naturligtvis behovet av ljus.

Smart belysning
Genom att satsa på golvlampor i rummet kan du enkelt flytta runt det ljus som behövs, och du kan således skapa tillfälliga läshörnor och liknande vid behov. Många av de lampor som är gjorda för golvet går dessutom att vinkla så att ljuset träffar en viss punkt – alltså är denna typ av lampa perfekt när du är ute efter bra läsbelysning. Att bara använda sig av en taklampa ger inte tillräckligt med ljus för att ögonen inte ska bli trötta vid till exempel läsning. Det går ju inte att rikta dit man vill ha det.

Många olika stilar
Idag går det att hitta många olika typer av golvlampor. Alla större möbelföretag, och även renodlade lampaffärer såklart, har lampor i alla stilar och storlekar. En golvlampa kan inte bara vara funktionell utan kan även ses som en viktig inredningsdetalj. Alltså kan du slå två flugor i en smäll när du skaffar dig en snygg och modern golvlampa till rummet. Skulle du tröttna är denna typ av lampa också enkel att byta ut mot en annan.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Städservice i Malmö för flytten
Välja badkar
Frånluftsventil för bra drag
Jourstäd Örnsköldsvik
Köp en heltäckande matta till ditt vardagsrum