Du är inte inloggad.

Artikel

Vad är Lokal (SEO) Sökmotoroptimering?

Lokal SEO är en effektiv form av marknadsföring på internet som gör att man kan nå ut till kunder som söker efter lokala tjänster i området. De som söker lokalt är mer benägna att välja dina lokala tjänster eftersom det är mer lättillgängligt. Lokal SEO för din hemsida är därför ett utmärkt sätt att hjälpa de lokala konsumenterna att komma i kontakt med ditt företag.

För dig som företag är det nödvändigt att tänka hur kunden söker fram informationen och att synas lokalt om din försäljning sker lokalt. Google har successivt ökat betydelsen av det lokala söket och kartor men de organiska sökningarna har fått mindre betydelse i takt med att Google marknadsför sina egna annonser framför det organiska sökresultatet.

Hur kan du dra fördel av Lokal sökmotoroptimering ?

  • Du bör skriva sin ort i rubriker och texter på sajten och även om det går ha ortnamnet i domännamnet
  • Du kan också tänka på när man väljer företagsnamn att ha med ortsnamn
  • Att ha sin adress och kartan tydligt på sajten
  • Om ditt företag finns på flera orter så bör du ha olika sidor för de olika orterna
  • Ha en aktiv närvaro på Google+ och se till att du finns med på Google Places

Precis som det kan vara viktigt att ha en centralt läge för en butik, så vill du förstås att företagets webbsidor ska finnas där kunderna letar. Tänk på att personer som söker efter något lokalt är ofta ute efter något direkt = väldigt köpbenägna. Det kan vara en person med tandvärk som söker efter ”tandläkare Stockholm” och får då snabbt fram resultat med närliggande tandläkare tydligt visat på en karta med telefonnummer och öppettider.






Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Virtual reality för att bekämpa spelberoende?
En introduktion till hantering av kontrakt
Stationär speldator
Event verktyg för bra organisation
Laserskrivaren – kontorets bästa vän