Du är inte inloggad.

Artikel

Var kan man få gratis bilder?

Det är inte svårt att hitta gratis bilder online. Det du ska tänka på är att möjligheten att ladda ner en bild inte är samma sak som att den är gratis. Idag är det inte svårt att ta bilder från sajter på nätet. Du hittar ju grafik och fotografin överallt.

Men det finns copyright och det kan bli dyrt om du skulle ta bilder och sedan bli stämd för detta. På grund av detta ska du använda dig av gratis bildbanker där det är helt fritt att använda bilder. Det finns flera som är populära. Du kan se exempel här.

Viktigt att tänka på

När du hämtar bilder från en bild-bank som är till för gratis bilder måste du tänka på att det kan finnas regler för bruk. Det kan till exempel vara så att du måste skriva invid bilden var den kommer från. Men det finns också tjänster där du kan göra vad du vill med bilden.

Kvalitet kan variera

När bilder är helt gratis för att de kommer från privatpersoner är det förstås så att kvalitet kan variera. Det är inte säkert att bilderna kommer att fungera bra för tryck eller för mer avancerade projekt.

Men om vi tänker oss att du behöver gratis bilder för att få till din blogg är det helt klart nyttigt med den här typen av källor. De fungerar bra och det är lätt att hitta passande bilder. Se till att du har en bra bildredigerare på din dator så att du snabbt kan minska storlek och skära till så att bilden passar sitt syfte perfekt!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hemsidor blir enklare att underhålla
Webbkompaniet
En utmaning för företag i informationsåldern: hantera sin masterdata
Vilken typ av teknisk support kan ett företag förvänta sig av ett webbhotell?
Publicera rätt på nätet