Du är inte inloggad.

Artikel

Varför du bör välja MasterCard kreditkort

 

De allra flesta personer nu för tiden har minst ett kredikort, vare sig det är för privat bruk eller för jobbet. Det ger en säkerhet ifall man skulle behöva lite extra pengar, eller om man vill göra ett större inköp. Ett av de mest kända och spridda kreditkorten är MasterCard kreditkort, som startades redan 1966. Det har utvecklats, och bytt namn, under åren och är nu världens näst största företag inom elektroniska betalningslösningar.  Man kan använda det i mer än 200 länder och över 32 miljoner köpställen.

Man kan få MasterCard kreditkort knutet till olika banker och intresseorganisationer. Innan man bestämmer sig för vilket MasterCard kreditkort man vill ha, ska man tänka efter till vad och hur mycket man använder ett kort. Bankerna har olika avgifter och förmåner, för att alla ska kunna hitta något som passar just dem. Det finns olika banker och organisationer att välja mellan, till exempel Handelsbanken, Eurocard, ICA, Chalmers, och många flera.

Har man sina konton i en viss bank, kan det löna sig att skaffa MasterCard kreditkort på samma ställe. Ibland kan man diskutera om reducerad årsavgift, och andra förmåner, för att man ska stanna kvar hos dem som kund. Ju mer banken har att vinna på att behålla en viss kund, desto villigare är de att kompromissa. Ofta kostar ett MasterCard kreditkort som är knutet till en bank lite mindre än andra, men man har färre förmåner.

Det finns alltså MasterCard kreditkort som ställs ut av en speciell organisation eller butik.  Till exempel kan man ha Opel MasterCard, Chalmers MasterCard, eller Statoil MasterCard kreditkort. Med dessa kort får man förmåner och rabatter hos den firma de är knutna till. Med Chalmers MasterCard kreditkort, till exempel, får man erbjudanden om föreläsningar och studiebesök. Med Opel MasterCard kreditkort får man rabatt på bensin, verkstad och bilhyra, osv. Ett nytt MasterCard kreditkort på markanden som alla kan ansöka om är Remember card kreditkort vilket inte har någon intiell avgfit och en hög kreditgräns.

Det finns olika nivåer på MasterCard kreditkort. Det vanligaste är standard, med det finns också MasterCard Guld, Platina och World Signia MasterCard kreditkort. Skillnaden är de förmåner och tilläggstjänster som är inkluderade. Inköpsgränsen höjs också med de dyrare korten.

De flesta MasterCard kreditkort har en reseförsäkring inkluderad, även med standard kortet. Kontrollera noga vad som är inkluderat och hur mycket av resan man måste betala med kortet för att få ett reseskydd. Det kan variera lite beroende på vem som ställer ut kortet.

Med MasterCard kreditkort har man pengar och kredit tillgänglig i de flesta länder i världen, det är accepterat nästan överallt. Som reklamen säger- “Vissa saker kan inte köpas för pengar, för allt annat finns MasterCard.” Vill du läsa vidare om kreditkort och hitta ett som passar dig, besök oss på kreditkort.me


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Storbritanniens EU-förhandlingar
Detta bör du tänka på innan du tar et lån med betalningsanmärkning
Vad krävs för att börja tjäna pengar online ?
Finansiera köp av ny dator
Fakturaköp – Ett effektivt verktyg för tillväxt