Du är inte inloggad.

Artikel

Varför gå med i facket?

Många ställer sig frågan om det är värt att gå med i ett fackförbund eller om det bara är slöseri med pengar. Att gå med i ett fackförbund ger dig inte bara hjälp om arbetslösheten skulle stå bakom hörnet, du får dessutom fina fördelar och rabatterade produkter även under tiden du arbetar. Nedan följder en rad olika fördelar du som medlem har när du ansluter dig till statligt fack:

– Med hjälp av fackförbundet kan du ta nästa steget i din karriär. Här erbjuds vägledning för dig som vill kliva upp och avancera dig på ditt arbete.

– Många fackförbund erbjuder gratis medlemskap under en begränsad tid för att du ska få möjligheten att prova på utan att betala direkt. Detta för att försäkra dig om att du blir helt nöjd med valet av ditt fackförbund.

– Som förtroendevald kan man få möjligheten att representera facket vid olika sammankomster, både internationellt och nationellt.

– Om du ansluter dig till ett fack anpassat för dig kommer du vara med och stärka den fackliga rörelsen i Sverige och därmed ger den vanliga arbetstagaren mer makt ute på arbetsmarknaden. Det är ett ställningstagande som gynnar många, både i din närhet och runt om i hela landet.

Fackförbund staten för dig som arbetar på till exempel försäkringskassan, arbetsförmedlingen, polisen eller migrationsverket. Ett fack som ansluter alla statligt anställda på samma ställe.

– Vid speciella förutsättningar kan du som fackmedlem komma att få resebidrag till vistelser i utlandet eller någonstans i Sverige.

– Även om du fortfarande är student har du ändå möjlighet att gå med i facket och få ut samma fördelar som medelmmar som är anställda och arbetar. Fördelen för dig är då att medlemsavgiften är lägre.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

En introduktion till Svenska För Invandrare -SFI
Distansutbildningar kan ge dig betydande fördelar på arbetsplatsen
Funderar du på studier i höst?
Budget studentskiva
Vikten av SFI-kurs i Sverige