Du är inte inloggad.

Artikel

Vikten av att vårda sitt läder

Läder är ju hud från ett djur. Omedelbart när djuret dör så startar nedbrytningen av huden. Om man inte gör någonting, så kommer huden ganska snabbt att åter "bli jord". För att det inte ska ske måste det behandlas och vårdas.

Bra produkter för lädervård är A och O för ett bra resultat. Det finns en mängd produkter som inte håller måttet, därför är det viktigt att vara noggrann i sitt val. Men framför allt, inte skjuta upp den nödvändiga behandlingen till en annan dag. För plötsligt så är den där, sprickan mitt i sittdynan på den fina (och dyra) soffan, som ju skulle hålla livet ut. Det kostar att vara dumsnål!

Det krävs ingen stor investering av vare sig tid eller pengar för att ge soffan ett längre liv. En gång per år görs en ordentlig rengöring, samt behandling med en vårdande balsam. Det gör din soffa både fräschare till utseendet, skönare att sitta på, samt mer slitstark och motståndskraftig mot smuts, spill och blekning.

Det är inte bara soffan som behöver denna genomgång, även andra produkter av skinn & läder, som jackor, väskor, skor, bilinredningar, med mera. Ge dem lite kärlek, det lönar sig i längden.

Men det kan ju trots allt vara så att det gått för lång tid, eller att du helt enkelt slitit så mycket på din soffa att det inte hjälper med rengöring eller återfettning, kör då inte soffan i panik till återvinningsstationen, det finns hjälp även mot detta. Det går att laga hål, fylla upp sprickor, färga in eller kanske rent av färga om till en annan färg. Allt är möjligt, bara man har rätt hjälpmedel. Och som sagt, detta gäller alla typer av skinnprodukter.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Varför fula skor har en Moment In Fashion
Höstbloggen
Skäggprodukter
Black Friday
Däckinfo