Du är inte inloggad.

Artikel

5 viktiga skäl till varför ditt företag behöver professionella tjänster för logistikhantering

De mest framgångsrika företagen tillämpar strikta principer för logistikhantering på alla delar av sin verksamhet. Inget utelämnas i granskningen när det gäller att utvärdera hur transport- och logistikkostnader påverkar bolagets budget och hur mycket avfall företaget genererar genom sin tillverkning och distribution.

 

Om ditt företag försöker minska logistikkostnaderna men har ännu inte nått den önskade nivån av optimering av leveranskedjan, då kan du se här de fem främsta skälen till varför du bör överväga att anlita ett professionellt logistikföretag:

 

1. Minska logistikkostnaderna med 50%

Med hänsyn till tidigare erfarenhet av hur professionella logistikföretag hanterar sina kunder, uppskattar man att genomförandet av lean produktion, hållbara förpackningar och logistikprinciper hjälper dem att minska sina totala logistikkostnader till hälften. Genomförandet av metoder för logistikhantering omfattar allt från omprövning av hur produkter hanteras, paketeras och förvaras till automatiserade produktionssystem.

 

2. Minska mängden avfall

Företagen genererar en hel del avfall varav vissa inte är medvetna om det eftersom det är slutkundens uppgift att återvinna engångsförpackningar. En av logistikhanteringens viktigaste delar är att minska kostnaderna och skapa hållbara förpackningslösningar som är tillförlitliga, återanvändbara och hjälper både företagen och kunderna att minska mängden avfall som uppkommer av verksamheten.

 

3. Tillämpa principer för lean produktion

Förutom att minska mängden avfall, fokuserar lean produktion på att öka produktiviteten, vilket minimerar förlorad tid baserat på onödig hantering av produkter från löpande bandet till lagret och sedan till transportvagnarna. Denna princip för logistikhantering har sitt ursprung i Japan är nu ryggraden för många framgångsrika företag som genomfört strategiska arbetssätt med avsikt att hjälpa sina anställda att bli ännu mer effektiva arbetet och främja en företagskultur baserad på samarbete och utbyte av idéer.

 

4. Förbättra företagets image bland kunder

Företag som lyckats optimera logistik och leveranskedjan samt minska sina totala logistikkostnader, kommer att minska tillverkningskostnaderna för sina produkter. Således kan de erbjuda sina kunder mer konkurrenskraftiga priser och ligga steget före sina konkurrenter. Adekvat logistikhantering handlar inte bara om att minska kostnaderna, utan också vara framgångsrik och relevant i ett allt mer konkurrensutsatt företagsklimat.

 

5. Tjäna mer goodwill för ditt företag

I dagens affärsmiljö är en positiv image nyckeln till att locka värdefulla partnerskap och påskrifter från industrin tankeledare. Denna goodwill kan ge ditt företag den typ av exponering som behövs för att övertyga potentiella kunder att göra affärer med dig. Genom rätt implementering av logistikhantering och principer för optimerad leverandskedja, kommer ditt företag att främja bilden av en modern och anpassningsbar verksamhet som bryr sig om sina kunder och miljön och bidrar till en solid och hållbar affärsmodell.

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Snart jul
Maximera hastigheten på ditt mobila bredband
Klumpighet och nya kläder?
Intressanta fakta om litiumjonbatteri
Skrota metalliskt avfall