Du är inte inloggad.

Artikel

3 tips för ökad förbränning

Du behöver antagligen inte forskare för att tala om för dig att din ämnesomsättning saktar ner med åldern.  När medelåldern närmar sig så är viktökning inte oundvikligt: ??Genom att äta nyttigt och motionera regelbundet kommer du att sova bättre, få mer energi, känna dig fastare och hålla dig i form bättre. Här är några tips på hur du kan öka din förbränning naturligt.

 

1. Ät bra

Du måste skära ner mängden kalorier för att gå ner i vikt. Men att gå för lågt ger en motverkad effekt för din ämnesomsättning. När du äter mindre än du behöver för grundläggande biologisk funktion (cirka 1200 kalorier för de flesta kvinnor), gör att kroppen istället bromsarna din ämnesomsättning. Kroppen börjar också att bryta ner dyrbar muskelvävnad som energi. Ät bara tillräckligt så att du inte är hungrig samt mellanmål  på förmiddagen och eftermiddagen mellan tre måltider (cirka 430 kalorier vardera) för att hålla din ämnesomsättning och ökad ork effektiv under hela dagen.

 

2. Starta redan på morgonen

Genom att äta en bra frukost kick-startar du kroppens förbränning och håller energin hög hela dagen. Det är ingen tillfällighet att kvinnor som hoppar över denna måltid löper 4 1/2 gånger så stor risk att bli överviktiga. Om du inte har tid för annat annat - ät en yoghurt. Eller prova havregryn med fettfri mjölk och toppad med nötter för en väsentlig proteinintag.

 

3. Drick kaffe eller te

Koffein är ett centralstimulerande, så din dagliga kaffekopp kan faktiskt öka din ämnesomsättning med 5-8% på endast 98 till 174 kalorier per dag. En kopp bryggt te kan öka din ämnesomsättning med 12%, enligt en japansk studie. Forskarna tror att antioxidanter i te ger uppsving och ökning av förbränningen av kroppsfett. Har du inte tid eller möjlighet samt vill slippa kalorierna i ditt kaffe kan du även ta ett naturligt tillskott som grönt kaffe orostade bönor för att öka ditt resultat.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

4 enkla sätt att öka förbränningen
Kosmetika online
Hur du använder mandelolja för att få lenare hy
Vad är social fobi?
Livsviktiga Proteiner