Du är inte inloggad.

Artikel

Så för att behålla din idealvikt?

Det är för många verkligen jättesvårt att gå ner i vikt, det kan det vara av en del olika skäl som t.ex. rörelsehinder och tidsbrist. Om du redan nått ditt mål, är det ännu svårare att behålla sin idealvikt, så det är många som ökar i vikt och då är det oftast flera kilon. Att banta och återuppta i vikt igen är inte bra för dina organ som ditt hjärta, men psykologiskt är det också en börda eftersom det kan ses som ett nederlag. Om du håller din vikt på en optimal nivå, kommer du att kunna leva ett hälsosamt liv och säkra ett längre liv med livskvalitet när man blir äldre.
Så för att hålla din idealvikt bör du öka/bibehålla din ämnesomsättning och bränna de kalorier du som du stoppar i munnen.

Du gör detta genom att fortsätta att röra på dig
Så om du vill behålla din idealvikt, måste du fortsätta de övningar som du använde för att kasta övervikten då det motsatta kommer att få dig att öka i vikt med tiden.

Fortsätta att övervaka ditt kroppsfett och din kroppsmassas index eller BMI, kör ett par gånger i månaden för att se till att du fortfarande är på rätt kurs och att du inte fuskar och hoppas över vissa dagar, det kommer straffa dig.

Du bör röra på dig minst 30 minuter minst 4 dagar i veckan, några tips är löpning, simning, promenader, cykling mfl, så det fungerar för dig.

Det är nödvändigt att du anstränger dig så att din puls ökar 75% av det maximala för att du ska kunna utnyttja din träning bäst.

Om du är trött på den vanliga träningen så rekommenderas du att köra mer varierade övningarna för att inte tröttna på dem, som är en av de största anledningarna till att många slutar. Du kan prova till exempel yoga istället för att använda träningsutrustning. Du kan också gå för simning eller dans om du är med tanken att det är bara en fråga som du variera din träning.

Vill du kontrollera din vikt, kommer du kunna ingripa och förhindra att vikten ökar. Så se till att hoppa på vågen minst varannan dag, för att hålla ett öga på den och kunna ingripa i tid. Du har förmodligen nått din idealvikt genom smärta, energi och beslutsamhet, så nu kan du dra nytta av det genom att helt enkelt hålla dig till dessa enkla knep.

Och kom ihåg att om du inte behåller vikten, kommer det att bli ännu svårare att uppnå viktminskning igen.

Räkna/håll ett öga på dina kalorier
Även efter att du har klarat av din viktminskning är det viktigt att du räknar dina kalorier som du stoppar i munnen, titta på vad du äter och ät hälsosammare, förnuftigt och korrekt. Vissa människor har missuppfattningen att när du har uppnått din idealvikt, kan de återigen äta vad de vill utan att du kommer att gå upp i vikt igen.

Men detta är naturligtvis fel eftersom om du vill ha stanna kvar på din idealvikt måste du genomgå en permanent förändring av matvanor.  Mindre socker, fett, kostfiber och protein.

Så håll dig till nyttig mat och fortsätt att skära ned på fett och socker. Ta en titt på vad det är du äter varje dag och håll dig till kosten så kommer du inte bli straffad med följd av extra kilon.

Om du börjar äta produkter med alltför höga sockerhalter och fetthalter, kommer du så småningom att tvingas att börja om från början och det kommer att bli en riktigt svår uppgift.

Du kan ta hjälp av kaloriräknare och kroppsfett-räknare att hjälpa dig att behålla vikten, i paritet med en BMI-räknare.

Om du har dagar då du konsumerar extra kalorier, så ge det lilla extra i form av mer träning under de närmsta dagarna så du bränner kalorierna igen.

Kom ihåg att det alltid är lättare att bränna några extra kalorier som konsumeras på en dag än de kalorier som har förbrukats under en lång tid.

Så summeringsvis, ska du behålla din vikt ska du använda din nya hälsosamma kost och röra på dig mycket. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Välja matcha te som är handplockat och ekologisk
Banta snabbt & gå ner i vikt
Allt du behöver veta om CrossFit
Bra läkare i Vasastan
3 tips för att bli av med ärr