Du är inte inloggad.

Artikel

Allt om Ben Affleck

Benjamin Géza Affleck-Boldt, även känd som Ben Affleck, är en amerikansk skådespelare,  regissör, manusförfattare och filmproducent. Ben föddes den 15 augusti 1972 i Berkeley som ligger i Kalifornien. 

Ben Affleck har tidigare i sitt liv varit förlovad med skådespelaren och sångerskan Jennifer Lopez. Tillsammans myntade de begreppet ”Bennifer” som också blev en symbol för deras förhållande. I dagsläget är Ben Affleck gift med en skådespelare vid namn Jennifer Garner sedan den 9 juni 2005. Tillsammans har de två döttrar och en son.

Ben Affleck har även en bror som också är en skådespelare, Casey Affleck. Casey är bla känd från American Pie, Ocean’s Eleven, Mordet på Jesse James av yngkryggen Robert Ford.

Ben Affleks stora filmdebut kom år 1992 med filmen School Ties, där han spelade tillsammans med sin barndomvän Matt Damon. År 1997 fick Affleck en Oscar för sitt och Matt Damons manus till filmen Will Hunting. Ben och Matt är inte så ofta på duken tillsammans men har gjort inslag i SNL tillsammans 

Afflecks debyt som regissör kom med filmen Gone Baby Gone, ett drama/kriminaldrama som utspelas i Bostons innerstad. Filmen fick en oscarsnominering för bästa kvinnliga biroll. För Argo (2012) utsågs Affleck till Bästa regissör vid Golden Globe-galan 2013. Filmen utsågs även till Bästa film – drama och belönades även med en Oscar för Bästa film vid Oscarsgalan 2013.[2]

Förutom film och skådespeleri så har Ben Affleck ett stort intresse för poker. 2004 kom han etta i en pokerturnering (huvudturneringen i California State Poker Championship) och vann 356 400 dollar, efter att ha tränats i poker av Annie Duke.

Vill du läsa mer om Ben Affleck och hans karriär? Besök då http://www.benaffleck.se/


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

JENSEN grundskola
Använder Du De Säkraste Vinboxarna Du Kan? Ta Reda På Det Nu!
Taksäkerhet ger skydd
Emballage och Förpackningar
Häckeberga Slott - En plats för möten