Du är inte inloggad.

Artikel

4 bästa kaffetillbehören för kaffebönor

Skall du precis gå iväg och köpa kaffe?

Är svaret Ja, då har jag några härliga tips på tillbehör som hottar upp din kaffe kopp.

Idag finns det otroligt många häftiga prylar att använda när man är sugen på en kopp kaffe. Är man intresserad av själva framställningsproccesen finns det otroligt många intressanta "verktyg" på marknaden för detta idag. Utvecklingen går framåt och vi har har klart hittat några egna favoriter. En del är gammalt och en del lite nyare.
 
 
 
1. Mokabryggaren
 
Personligen är detta en stor favorit. Att kliva upp en kall vintermorgon och börja "meka" en kopp fullkomligen älskar jag. En del kan tycka att det är för mycket jobb. Att testa olika tekniker för att framkalla absolut bästa koppen är en upplevelse i sig. Leta olika kaffesorter som fungerar och smakar bra. Många fördelar hittar jag med mokabryggare. Bialetti mokabryggare är orginalet och den som rekomenderas.
 
 
 
2. Kaffepress
 
Bialetti kaffepress använder jag när andan faller på. Här används 8-koppars modellen med större sällskap. Jag brukar dosera efter 7gram kaffe per dl kopp. Sedan brukar vattnet efter påfyllning röra om och  ligga i cirka 50 sekunder. Efter detta får det stå i cirka 4 minuter. Sen pressar man bara försiktigt och redo för servering. Man får inte vara för offensiv i pressningen då smaken kan uppstå som något bitter i sin ton. En bra kaffepress guide finns här
 
3. Coffevaq
 
Absolut bästa produkten för förvaring av kaffe. Inte slagit igenom riktigt på svenska marknaden ännu men det lär komma. Perfekt för att hälla ner alla bönor i och förvara de i. Detta ger kaffet en mörk luftfri tillvaro vilket gör att kaffet håller sig betydligt längre. Man slipper frånvaron av smakerna när kaffet börjar bli lite äldre. 
 
4. Aeropress
 
Tog en liten stund innan Aeropress slog igenom men till slut verkar den etsa sig fast på den svenska marknaden. Finns otroligt många tekniker för att finna precis sin ultimata. Kaffe som allt annat är smaksak. Med en Aeropress har du otroligt många olika möjligheter för att finna dina smaker. Hur varmt vattnet skall vara, hur doseringen ska ske, hur länge du pressar. Hur länge det skall stå. Som ni märker är det bara fantasin som sätter stopp. Som vanligt när det gäller kaffe måste man testa sig fram. 
 
 
 
Några sista råd när man skall köpa kaffe. Våga testa dig fram och köp kaffe på nätet. Utbudet är idag enormt och många butiker kan idag erbjuda sorter från alla världens kanter. När skall köpa kaffe på nätet slutar aldrig alternativen. Du finner otroligt många intressanta smakkombinationer som du aldrig hört talas om. Så mitt absolut största råd är att gå utanför ICA och deras kaffesorter. Våga testa något nytt då utbudet idag inte har någon ände.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Snabbkopplingar fyller en viktig funktion på många områden
En härlig morgon i Italien
Intressanta fakta om litiumjonbatteri
Snabbkopplingar för alla behov
Allt om Ben Affleck