Du är inte inloggad.

Artikel

Allt om Scarlett Johansson

 

Scarlett Ingrid Johansson är en amerikansk skådespelare och sångare, född 22 november 1984 i New York. Scarlett är uppväxt i New York men hennes föräldrar, Karsten Johansson och Melanie Sloan, kommer från Danmark respektive Bronx.

Scarlett Johanssons biografi påbörjades tidigt då hon började arbeta som skådespelare vid åttaårs ålder. Hennes scendebut var med Ethan Hawke i pjäsen Sophistry.  Anledningen till denna tidiga debut var att hon utbildades i den prestigefyllda skolan Lee Strasberg Theatre Institute for Young People.

Trots sin unga ålder så har Scarlett hunnit vara med i över 30 filmer. Varav några är några välkända titlar såsom ”The Prestige”, ”The Island”, ”Iron Man 2”, ”The Avengers” och ”Lost in Translation”. 

Scarletts karrär började med att hon medverkade i en fil vid namn ”Manny & Lo” som handlade om tonårsgraviditet. Därefter gick hon vidare i karriären med att regissera ”Mannen som kunde tala med häster”, och därefter göra sitt stora genomslag med huvudrollen som i ”Lost in Translation”. 

Scarlett har fått priser för sitt skådespeleri i filmen ”Hithcock” där hon vann Hollywood Reporter Young Star Award. 2012.

Utöver sin karriär inom film så har hon spelat in en skiva vid namn ”Anywhere I Lay My Head, som utgavs i USA den 20 Maj 2008. Musikkarriären tog ingen vidare fart och sen skivsläppet 2008 har Scarlett inte släppt någon ny skiva. Samma år som skivan släpptes så gifte sig Scarlett med sin dåvarande make Ryan Reynolds, som också är en välmeriterad skådespelare. Dom har inga barn men har ett bra förhållande efter att 2010 lämnat in en skilsmässopapper.

Förutom film och musik-karriären så har Scarlett följande punkter på sitt CV:

  • Scarlett har deltagit i Barack Obamas valkampanj inför presidentvalet 2008.
  • Scarlett har varit parfymmodell för Calvin Klein, 2004.
  • Scarlett har medverkat i Bob Dylans msikvideo ”When the deal goes down”, producerad år 2006.






Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hundskogar i Danmark – tänk på detta
Att genomgå en skilsmässa
Om Värmepumpar och elektriker i Simrishamn & Österlen
Nitrilhandskar
Silikonslang för högsta hållbarhet