Du är inte inloggad.

Artikel

Allt om Tyra Banks

 

Tyra Lynne Banks är en amerikansk fotomodell, författre och sångerska. Hon är född den 4 december 1973 i Kalifornien. Hon är mest känd som programledare och producent för ”America’s next top model” och ”The Tyra banks show”.

Under Tyra uppväxt blev hon tidigt retad för sin längd och smala kropp vilket ledde till att hon i high school bestämde sig för att pröva på modellyrket. Och vid 17 års ålder hoppade Tyra av high school då hon fick ett konrakt med ”Elite Model Management” och flyttade till Paris , även trots att hon hade blivit antagen till amerikanska universitet såsom USC och UCLA.

Med ”Elite Model Management” fick Tyras Banks karriär en rivstart och många ansåg henne vara den nya Naomi Campbell. Tyras framgångsrika karriär har lett henne till att under flera år jobba som modell för Victoria’s Secret, fotograferad för Sports Illustrated och var den första svarta modellen att vara på omslaget till Sports Illustrated’s Swimsuit Edition och Victoria’s Secret Catalogue.

Runt 1990-talet började hon medverka in tv och film världen och medverkade bla i ”The Fresh Prince of Bel Air, där bla Will Smith hade en huvudroll. Efter sin medverkan i ”The Fresh Prince” så blev Tyra erbjuden en hl del filmroller vilket ledde till att hon har medverkat i bla ”Coyote Ugly”, ”Mr. Woodcock”, och ”Tropic Thunder”.

Förutom sin framgångsrika karriär inom film så har tyra även skrivit en bok med titeln ” Tyra's Beauty Inside And Out”. Hon har dessutom vunnit en del priser och utmärkelser:

  •     Framröstad som en av världens 50 vackraste människor av magasinet People, 1994 och 1996
  •     Har fått ett Michael Award i kategorin "Årets Supermodell"
  •     Utsedd till "Årets Kvinna" av Sports Illustrated år 2000

Nu för tiden arbetar Tyra mestadels med TV med hennes två program som hon är också är programledare för; America's Next Top Model (2000) och sin egen talkshow The Tyra Banks Show.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att tänka på när man köper lysrör
Bästa matställena att äta med sin familj i Stockholm
Rätt kvalitet och verktyg
PayRule AB
Företagsflytt från Lund