Du är inte inloggad.

Artikel

Anlita en bilglasmästare

Börjar det att bli dags att byta ut det gamla repiga bilglaset eller har olyckan varit framme? Oavsett vilken anledningen är finns det hjälp att få. De som jobbar med bilens glas kallas för bilglasmästare och de arbetar i ett yrke som ständigt förnyar sig. Moderna bilglas som blir allt säkrare och tåligare ser dagens ljus var och vartannat år, så det gäller att de håller sig uppdaterade. Eftersom bilmarknaden ändras så mycket och måste hålla en hög säkerhet så finns det kontrollanter som varje åt utför stickprov för att säkerställa bilglasmästarens skicklighet.

Vart finns närmsta bilglasmästare?
Beroende på vart i landet man befinner sig varierar antalet bilglasmästare. Storstäderna har flest aktiva inom yrket, vilket inte är så konstigt då detta, precis som med alla yrken, handlar om tillgång och efterfrågan. Det finns många utbildade yrkesverksamma så det är relativt lätt att hitta en utan allt för lång väntetid. Med speciella bilar måste man ibland kanske uppsöka bilglasmästare med specialkompetens och då är internet ett bra forum att vända sig till. Veteranbilar till exempel kräver en alldeles särskild behandling och dagens metoder fungerar inte på de gamla bilarna. Att åka in på den lokala verkstaden är många gånger resultatlöst och därför kan det vara smart att vända sig till forum för de som brinner för samma intressen för att få råd och tips, du kan även besöka Bilglas.net där du får välja vilken ort och tjänst du letar efter.

Varför inte göra jobbet själv?
Bilglaset är otroligt viktigt ur säkerhetsperspektiv och därför bör ingen oerfaren själv reparera sin vindruta. Försäkringsbolagen samarbetar dessutom med bilglasmästaren, så för att försäkringen skall gälla krävs det att en av försärkingsbolaget godkänd yrkesman utför jobbet. Finns en vana av bilreparationer går det givetvis att själv byta glas, dock bör det ändå beställas av glasmästaren. Alla glas är nämligen inte godkända för att sättas in i bilarna som trafikerar våra vägar.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Stålhallar – byggnader som går att anpassa
Dina rättigheter i vardagen
Vetenskapen bakom stegpinnedesign
Att anlita advokat
Utvecklingen av olika sorters klockor