Du är inte inloggad.

Artikel

Bättre företagshälsa med vetetgräs

När vi trivs på jobbet så påverkar det verksamheten på ett så positivt sätt. Det talas ju en hel del om employer branding som ett sätt att skapa en arbetsplats där anställda trivs bättre. Det finns fantastiska exempel på stora företag som har använt detta koncept för att få upp lönsamheten och öka kreativiteten. Man har till exempel byggt bekväma bostadsområden nära företagets lokaler för att locka till sig nya anställda med familj. Dessutom så finns det exempel på arbetsplatser där man har skapat en liten värld inne på kontoret med annorlunda platser att vara kreativ på. Hälsan ökar då man trivs och ett annorlunda sätt att skapa mer energi och kraft på kan vara ett erbjuda juice av vetegräs på jobbet.

Är det möjligt att erbjuda vetegräsjuice på en arbetsplats?

Den som någon gång har testat att tillverka juice av vetegräs vet att det här tar tid. Man måste köpa gräset färskt och sedan juica detta. Juicen man får håller max några dagar i kylen och sedan så måste man göra nytt. På jobbet så kan man ju inte börja odla vetegräs för att få fram tillräckligt mycket juice till personalen. Antingen så kan man beställa juicen från ett företag som tillverkar den eller så kan man köra med ett event.

Ett vetegräs event

Smaken tilltalar inte alla men de flesta finner det fascinerande att lära sig mer om detta häftiga gräs som är laddat med så mycket bra. Även om man inte kommer att fortsätta dagligen med vetegräsjuice på jobbet så kan ett event om vetegräs ge en kick. Personalen får lära sig mer om hälsa och kost och även testa att själva göra juicen. Det här blir minst lika roligt som en vanlig kick off fest.

Det blir minst sagt något som få har varit med om tidigare. En snackis som på ett naturligt sätt kan ta sig utanför företagets väggar till andra som gillar den ovanliga idén. Om man inte vill få en massa gräs i företagets pentry så kan man också välja att skicka hela gänget på hälsokurs. Där kan man få så mycket mer än vetegräs. Med en eller två dagars hälsoseminarium så blir det mycket att ta med sig hem. En del kanske man bara ändrar hemma privat medan annat kan bli till verklighet på arbetsplatsen.

Det hela börjar med vetegräsjuice… eller kanske med sushi!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Blir man mätt av måltidsersättning?
Så behandlar du nedsjunken framfot med iläggssulor
5G mobilteknologi har inget samband med corona-influensan!
Kiropraktor Uppsala
Hålfotsinlägg för värkande fötter och knän