Du är inte inloggad.

Artikel

SMS Lån bra eller anus?

Marknaden för SMS lån har ju som bekant fullkomligt exploderat dom senaste åren, debatten kring dessa lån har varit het och det finns många som vill tycka till och denna bransch! 

Det finns naturligtvis många olika åsikter kring dessa lån och ofta målar medierna upp dessa bolag som ockrare som sätter unga människor i skuldfällan. Med luriga villkor och skyhöga räntor luras ungdomarna att ta lån. Kikar man dock närmare på statistiken som kommer direkt från låne företagen framgår dock en annan bild, tex är medelåldern för lånetagarna över 30 och och årsinkomsten ligger på drygt 250 000:- 
Man kan alltså konstatera när man analyserar siffrorna själv att den bilden media målar upp inte alls stämmer, varför är det så? 

Sen kan man ju tycka att den som lånar faktiskt inte blir tvingad av någon annan, med tanke på rapporteringen från medier gällande ocker räntor m.m kan man ju tycka att konsumenten som väljer att göra en anskökan faktiskt har koll på vilka förutsättningar som ges. 

Min personliga uppfattning kring alla branscher är att det är efterfrågan som styr marknaden, hade inte människor velat ta smslån hade bolagen heller inte kunnat överleva. Och så länge marknaden efterfrågar en vara eller tjänst anser jag inte att det är medierna eller för den del politikernas roll att diktera. Det gäller naturligtvis inte olagliga saker som droger m.m men jag tror ni förstår min poäng.

Min slutssats efter att ha dykt in i denna bransch är som i så många andra, mediabilden stämmer aldrig utan för att skaffa sig en rättvis bild av hur det fungerar krävs det att du själv sätter dig in i den! 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Nybörjarguide till aktiehandel
Kreditkort idag och i morgon
Hur lätt och smidigt det är att sms-låna
Vad är bokföring - en lektion
En av Sveriges mest växande branscher – att starta eget städföretag