Du är inte inloggad.

Artikel

Bilrekond & tips

Att utföra regelbunden rekond av sin bil hjälper till att hålla den i absolut bästa skick. En bil som får rekond med jämna mellanrum behåller ny bils känslan under många år och ökar dessutom värdet på samma gång som bilen får en fint utseende.

Vad är då bilrekond?
Rekond är att man konditionerar bilen med t ex lackskydd, bil tvätt, invändig tvätt, motortvätt, däckbyte och liknane behandlingar. Självklart är det skillnad på vilka rekond behandlingar du behöver under vinter halv året som under sommaren, men några tips och små saker du kan hålla koll på själv är:
1. Se till att hålla din tank minst halv full när det är under 0 grader. Detta eftersom det hjälper till att undvika is i bensintank och bränsle ledningar.
2. Kontrollera däck trycket, samt reserv delarma eftersom dina däck kan tappa tryck när temperaturen sjunker.
3. Välj en olja med låg viskositet under vinter, den flyter lättare när det är kallt.
4. Använd gärna särskilda vindrute torkare och speciell spolar vätska under vintern.

Dessa tips kommer från Lota Bilvård!

Annat som förlänger din bils ny bils känsla är att investera i en lackskydds behandling! Denna skyddar din bil från UV strålning, smuts och förorenad luft! En lackskydds behandling ökar glans värdet och bevarar och skyddar lacken mot ålders slitage.  Lackskydds behandling rekommenderas även för nya fordon då alla lackytor, nya som gamla, har mikroskopiska ojämnheter och det är i dessa ojämnheter som smuts och föroreningar fastnar som så småningom gör lacken svår behandlar och utsatt för problem med oxidering.

Lota Bilvård Bilrekond Västerås - för dig som söker en bra bilrekond i Västerås med omnejd.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Annonsa - en ny köp och säljportal
Teknologisk Institut
Kan man köpa cigarrer på nätet?
Använder Du De Säkraste Vinboxarna Du Kan? Ta Reda På Det Nu!
Bilbatteri