Du är inte inloggad.

Artikel

Brottmålsadvokater | Thomas Martinson

BrottmålsadvokatVi hjälper dig
Ett brottmål inleds alltid med en polisutredning. Denna utredning kallas förundersökning. Om det visar sig genom denna undersökning att någon har gjort sig skyldig till brott så går detta ärende vidare till åtal. Det innebär att en åklagare lägger in en stämningsansökan till tingsrätten. I tingsrätten ska sedan åklagaren styrka att ett brott begåtts. Om du är misstänkt för att vara den person som utfört brottet så kan du ha behov av en brottmålsadvokat.  Advokatfirman Thomas Martinson kan hjälpa dig med detta. Vi har brottmål som specialitet men migrationsrätt hanterar vi också, och kan verka som både advokat för dig som är misstänkt för brott så väl som att vi kan ge dig som utsatts för brott hjälp med ett målsägandebiträde. Advokatbyrå Stockholm som ligger vid Fältöversten.


Om du är misstänkt för brott så är det oftast så att du har rätt att få en så kallad offentlig försvarare. Om så är fallet så kan du även själv begära vem du vill ska företräda dig. Du kan begära en advokat från vår firma genom att uppge namn på en av våra advokater eller att du ber att Advokatfirman Thomas Martinson ska hjälpa dig.
Om du har blivit utsatt för brott så kan det hända att du blir part i rättegången som målsägande. Du har då troligen behov av ett målsägandebiträde. Hos oss på Advokatfirman Thomas Martinson kan du få juridisk assistans och hjälp med detta. Ett målsägandebiträde från oss kommer att följa med dig under förhör, rättegångar och annat. Målsäganden, det vill säga du, om du utsatts för brott har rätt att begära den jurist/advokat som du önskar.

Som brottsoffer kan du ha rätt till skadestånd för det brott du har utsatts för. Skadeståndet omfattar ersättning för kränkning, sveda och värk, sakskada och ersättning för vård. Vi på Advokatfirman Thomas Martinson kan hjälpa dig med en sådan ansökan.
 






Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hur du väljer de bästa däcken till din bil
Läs detta och slipp rosten på bilen!
Snabbkopplingar fyller en viktig funktion på många områden
Hur fungerar bilens skivbromsar?
Allt du behöver veta om batterier för energilagring