Du är inte inloggad.

Artikel

Bundesligan - fotbollens nya pärla

De senaste åren har det gång på gång sagts att världens bästa fotboll spelas i Spanien och i England. Därefter kommer Italien och på fjärde plats, dock långt upp till ovanstående, hittade man tyska bundesliga.
Det är givetvis också så att världens bästa fotbollsliga finns i England och att Spanien råder över två av de kanske starkaste manskapen i världen, nämligen Real Madrid och Barcelona. Men där slutar sanningen också.
Den tyska Bundesliga har de senaste par åren utvecklat sig enormt mycket. Senast med Borussia Dortmunds intåg på den stora europeiska scenen. Det är blott ettt exempel på hur tysk fotboll hela tiden utvecklar sig. Bundesliga är nämligen mer än bara Bayern München. Egentligen också mer än bara Bayern München och Dortmund, även om dessa två klubbar kämpat om titeln de senaste två säsongerna.
Fotbollen i Tyskland har utvecklat sig till att likna en liga med samma stil och potential som den Engelska har uppnått. Tempot är enormt högt i alla matcher och underhållningsvärdet för en sann fotbollsälskare är enorm och möjligtvis större än den spanska ligan.
Dessutom besitter Tyskland några av de mest spektakulära och vackra arenorna i världen. Bland dessa kan nämnas Signal Iduna Park i Dortmund som är en av Europas största stadion och som genom många år har toppat Europas publiksiffror. Utöver det finns naturligtvis den förhållandevis nya arenan i München - Allianz Arena.
Det är nästan alltid utsålt i Bundesliga och den tyska fotbollskulturen ska med säkerhet upplevas. Det är en obeskrivlig upplevelse.
Det ligger inte så långt bort att resa till Tyskland för att se fotboll. Det är dessutom en liga som håller klassen att kallas en av de absolut bästa i världen. Den tyska Bundesliga har en av världens absolut bästa spelare och stämningen på arenorna är helt enkelt också unik. Det hade varit synd att lura sig att det är annorlunda. Så varför missa en sådan upplevelse?
En fotbollsresa till Tyskland är dock inte helt billigt, men det är helt klart värt alla pengar. Om man inte direkt har pengarna kan man med fördel enkelt låna pengar online. Det är väldigt enkelt och det tar inte lång tid att utföra ett lån online. det är helt enkelt en bra investering i en oförglömlig upplevelse.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ibland är det bra att kunna se tidigare odds
Sportevent
Pingisracket
Att leva för hockey
Olympiatravet – Sista chansen på Solvalla på Lördag