Du är inte inloggad.

Artikel

Den dubbla funktionen med en mattermos

Nästan alla hushåll har en termos hemma. Eller två. Men inte alls lika många har en mattermos. Det är lite konstigt då den första modellen enbart används för ett enda syfte – alla hålla drycken varm. Detta medan den andra modellen håller både drycken och maten både varm och kall. Funktionerna är alltså betydligt fler.

Även om det i namnet mattermos låter som att den enbart är till för mat så fungerar den lika bra till att ha vätska i. Den är lika vattentät som en vanlig termos och håller värmen lika bra.  Men de flesta har ändå mat i den. Om matlådetermosen sköljs i hett vatten innan den nylagade maten läggs i så kommer maten att hålla värmen med lätthet fram till lunch. Kom bara ihåg att inte ta hetvattnet direkt från kranen eftersom det kan innehålla kalk. Koka istället upp vattnet i en vattenkokare och häll i mattermosen.

Skruva upp locket när det är matdags och njut av maten. Det är nämligen mycket lätt eftersom locket är mycket större än till en vanlig termos. Det är det första som är bättre med denna modell. Det går nämligen lätt att äta ur den likt en matlåda.

Den andra fördelen är att även maten går att hålla kall. Bäst effekt  blir det om mattermosen ligger i frysen någon timme innan den ska användas. Ett annat alternativ är att skölja den i kallt vatten ett tag. På så vis blir den sval och när sedan kall mat läggs i termosen håller den även kylan fram till lunch. För det är ju inte alltid man enbart är sugen på varm mat. Vissa varma sommardagar är det betydligt godare med en kall fräsch sallad. Eller varför inte ta med fruktklyftor till barnen?

Fördelarna är alltså många. Öppningen är större så man lättare kan äta ur den. Den är tillverkad både för att hålla kylan och att hålla värmen. Ändå är den ovanlig att hitta i svenskens kök. Varför…


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Måttbeställ passepartout
Plåtskyltar med retromotiv
Bryr sig tjuven om att det finns villalarm?
Rätt golv ökar trivseln hemma
Kjøp en varmepumpe til den beste prisen