Du är inte inloggad.

Artikel

Uppsala - Onödigt drama i studentrum

Vad som kan hända om man huserar i ett rum samtidigt som man hyr ut en lägenhets övriga beboliga rum i form av studentrum och dessutom förbinder det med musik belyser vi här. Exempel på vissa notervärda lägen som tenderar att förekomma tas upp.

"Dramat" som kan uppstå i situationen orsakas egentligen av ett musikaliskt koncept om vad en individ "är". Hur bra man kan göra musik och andras uppfattning om vad musiken innebär för just dem är betydelsen av grundbegreppet vad man 'är'.

Runtomkring detta begrepp händer en hel del. Det är nämligen lätt hänt att sträva efter att 'vara' i största möjliga grad. Men som tur är finns det nåt att hålla sig i och det kan kallas ''sanningen' och den kopplar mot hur mycket en person egentligen ägnar sig åt musik vilket lätt ligger bakom hur sofistikerad den blir.

Att vilja tänka bort hela detta spelet kan vara lockande för den som sysslar med nåt (exempelvis soldat) vilket inte är grundat på att alltid betyda en bra erfarenhet för andra. Det musikaliska kan därför emellanåt utsättas för en 'block', olika negativa distanserande bilder/konstruktioner/tankar appliceras.

Att 'utsatta' musiker ej egentligen drar nackdel av det kan man inse med viss distans. För den som har skapat en "konstruktion" till musiken blir det snarare ett sätt att förhålla sig. d.v.s. det uppkommer ett förhållande vilket är själva grunden för att musikverksamhet.

Att en sådan "blockering" kan skapas i formen av tom pakter emellan vissa konstellationer av rumsförhyrare har vi sett i våran beskrivna situation ibland. Speciellt har vi noterat detta i Uppsala då vi testat detta och där ett behov ifrån universitetsriktning till att ta avstånd och därigenom finna ett sätt att uppfatta sig själv "fin" visar sig.

Men vad som då egentligen alltså utspelas blir enligt ovan istället en underkastelse till det musikaliska. Så oavsett hur hemska tankar som används som block gäller att bara strunta i det. För att tygla pakten mellan gällande studentrum blir rätt sätt istället att instämma i pakten för att därpå helt enkelt summera musikaliskt.

På så sätt kan vi hyra ut utan risk för att hamna i stridigheter. Aktuella möjligheter att hyra kan ses här.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Borohus - Få hjälp med ditt drömhus
Höj ditt hem en nivå med designlampor
Allt om kakel
Att välja elbolag
Hur fungerar en lavalampa?