Du är inte inloggad.

Artikel

Ekologiskt gör dig vackrare

Alla vet att den skönhet som räknas inte sitter i utseendet. De vet att skönheten finns på insidan och att en trevlig, glad och positiv person nästan alltid är vackrare än en otrevlig och elak surskalle. Ja, visst är det så. Det vet alla. 

Samtidigt är väldigt många människor måna om sitt utseende. Om man ser bra ut så ökar chansen att få ett bra jobb, rätt livspartner och andra fördelar man kan dra nytta av här i livet. Man måste absolut inte vara supersnygg eller ha en filmstjärnelook för att lyckas med det man tar sig för - men nog hjälper det om man gör det bästa av sitt utseende i de lägen där det kan göra skillnad. Därför väljer många kvinnor och män att använda hudvårdsprodukter och smink ibland.

En del produkter för hudvård och smink innehåller stora mängder kemikalier och tillsatser varav somliga på sikt kan skada både hud och hälsa. För att vara på den säkra sidan är det en bra idé att enbart använda ekologiskt smink och ekologisk hudvård de gånger du väljer att sminka dig. Om du väljer ekologiskt kan du vara säker på att ditt smink inte innehåller några kemiskt framställda gifter, att din hudcreme är framtagen med både hälsa och miljö i åtanke och att ditt smink inte är testat på djur. 

Ett vanligt motargument till att handla ekologiskt är att ekologiskt smink och hudvårdsprodukter är dyrare. I vissa fall är detta sant, men om du sätter det i relation till de pengar du på längre sikt sparar på att värna om din hälsa genom att hålla dig fräsch och i gott skick längre så märker du säkert snart att det är en ren investering att handla ekologiskt. Dessutom är de ekologiska hudvårdsprodukterna oftast av så pass hög kvalitet att de är dryga - du kan helt enkelt använda mindre mängd av produkten för samma eller bättre effekt än du får med billigare icke ekologiska alternativ.

Och hur blir du då snyggare av att handla ekologiskt smink? Jo, du kommer bli så sjukt nöjd med produkterna och den lyxiga känsla de ger dig när du använder dem. Och nöjda glada människor är generellt sett snyggare - det har vi ju redan konstaterat att alla vet. Så tänk ekologiskt nästa gång du handlar smink och hudvårdsprodukter till dig själv eller någon du tycker om!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Cellulitbehandling hemma
Fungerar laserhårborttagning på alla?
Banta snabbt & gå ner i vikt
Jiaogulan – örten som förlänger livslängden
Osteopati