Du är inte inloggad.

Artikel

Familjerätt och vårdnadstvister

Att gå igenom en separation kan vara svårt och påfrestande, särskilt i de fall man också har barn. Dels handlar det om en känslomässigt svår period som kan vara nog så svår att hantera, och dels finns det också en hel del praktiska problem som man måste lösa. Ett sådant problem kan vara hur man ska göra med barnen, var någonstans de ska bo och hur de också ska kunna vara med den andra föräldern då och då. För att få hjälp med att lösa problem som dessa kan man vända sig till en familjerättsbyrå. De är specialiserade på familjerätt och kan både hjälpa till att ta fram ett rättsligt bindande avtal eller godkänna ett avtal som föräldrarna själva kommit överens om.

 

Vad händer om man inte kan komma överens?

Om föräldrarna inte kan komma överens om hur man ska dela vårdnaden om barnen får man prata med personer som är experter på familjerätt, och som är vana vid att lösa liknande dispyter. De gör en utvärdering av vad som är bäst för barnet och ska såklart förhålla sig helt objektiva. För att göra denna utvärdering görs bland annat hembesök för att se hur barnet har det i sin hemmiljö. Man pratar också med andra personer runt barnet, som till exempel eventuella nya partners eller lärare i skolan eller personalen på dagis.

 

Mer om familjerätt

Utgångspunkten när det gäller situationer som rör barnfamiljer är alltid barnen och att de ska få de så bra som möjligt. De har givetvis rätt att ge sin syn på saken, men kan aldrig tvingas välja själva hos vem de huvudsakligen vill bo. För att få mer information om hur man löser sådana här problem kan man vända sig till kommunen som kan ge alla tips och råd man kan behöva.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Stora centrallager i Stockholm
PayRule AB
Använder Du De Säkraste Vinboxarna Du Kan? Ta Reda På Det Nu!
Dina rättigheter i vardagen
När du vill växla upp kompetensen på sjön, ta en kustskepparintyg kurs