Du är inte inloggad.

Artikel

Förbered ditt barn för framtiden - välj rätt gymnasium

Som förälder till en tonåring vet du att det är en tid då mycket händer. Det är en övergångstid till att bli vuxen och det är en stor utveckling på kort tid. Som förälder vill man att ens barn ska trivas och få en bra ingång till vuxenlivet. Under dessa år är skolan en stor del av deras liv, så se till att välja rätt gymnasieskola för dina barn. Det är bara fyra år, men det är fyra år där dina barn kommer att skapa vänskaper och få intryck som kommer att vara med dem resten av livet.

Många tonåringar är osäkra på sig själva och känner inte alltid att det räcker till. Det är därför viktigt att skolan fokuserar på varje elev som en individ och deras personliga egenskaper och talanger. Att de får hjälp att bli självständiga och utvecklas efter sin egen förmåga.

Om du vill skicka dina barn till det bästa gymnasiet bör ni skicka in ansökan tidigt. Platser på kända skolor fyller upp snabbt. Om du väntar till sista sekund är det stor risk att det är fullt och då spelar det ingen roll hur bra betyg ditt barn har sedan innan. Skicka in ansökan i tid och gärna till flera olika skolor.

Besök skolan och be om att få en rundtur. Bekanta dig med miljöerna och några av lärarna, de är ju faktiskt dem som ska ha hand om undervisningen för ditt barn de kommande åren. Du får också en känsla för vilken typ av miljö som ditt barn kommer att växa upp i.

Låt ditt barn vara med i hela processen så att han eller hon inte känner att du har gått över huvudet och bestämt. För att ditt barn ska trivas och göra bra ifrån sig är det otroligt viktigt för henne eller honom att ha varit med i beslutet och bidra med sina önskemål samt fått svar på sina funderingar. Att börja på gymnasiet är en stor grej som för med sig många funderingar och om du helt och hållet väljer så finns det stor risk att ditt barn känner sig överkörd och inte blir nöjd.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ta körkort snabbt och enkelt!
Trafikskola runt om i Malmö
Certifikat för Heta arbeten
Yrkesutbildning utomlands och jobba utomlands
Information till den som är ny i Sverige