Du är inte inloggad.

Artikel

Fördelar med att använda mineralsmink

Som namnet föreslår, är mineralsmink gjort av mineralföreningar såsom mineraler från jorden, utan de kemikalier, färgämnen och konserveringsmedel som finns i traditionellt smink. Det är säkrare att använda och passar alla olika hudtyper.

Mineralsmink ger en långvarig glans till din hud jämfört med traditionellt smink och gör inte att din hud blir torr eller drabbas inflammationer. Det håller också ditt ansikte fuktigt hela dagen även i varmt och torrt väder. Mineralsmink kan också täcka akne, solfläckar, rödhet och rynkor utan problem. Om du använder det konsekvent så kommer det också mjuka upp och förfina hudens struktur. Det är också kliniskt bevisat att mineralsmink innehåller naturliga växtextrakt och antioxidanter för att direkt avslöja en mjukare, lenare och mer ungdomlig hud.

Ännu en stor fördel med mineralsmink är kraven av solskydd. De allra flesta sorter av mineralsmink innehåller solskydd med ett genomsnitt på SPF 15. Detta är tillräckligt för dagligt skydd från solen medan du arbetar och du behöver inte använda något ytterligare solskydd. Detta är mestadels tack vare det höga innehållet av titandioxid och zinkoxid; två ingredienser som vanligtvis finns i traditionellt solskydd. Men tänk på att om du planerar att åka till stranden så måste du använda extra solskyddskräm eftersom att det här sminket inte kan ersätta solskyddskräm.

Du kommer bli överraskad över att även med sådana här fördelar genom att använda mineralsmink så har man ändå råd med det. Billigt mineralsmink kan idag beställas från nätet, ofta 10-20% billigare än traditionell makeup i vanliga fysiska butiker. Anledningen till varför mineralsmink helt enkelt är mer kostnadseffektivt är därför att det förlitar sig mer på mun-till-mun reklam. Visste du att traditionella sminkföretag spenderar miljoner på reklam genom att anställa professionella modeller och kör dyra reklamkampanjer, och att det är kunderna som betalar för det?

Den största delen av ingredienserna till mineralsmink kommer från länder i tredje världen såsom Malaysia och Thailand. Dessa länder använder sig av hållbart jordbruk och avvisar användandet av bekämpningsmedel och genteknik. Tack vare detta, genom att använda mineralsmink, skapar du på ett sätt fler jobbmöjligheter för dessa länder i tredje världen och samtidigt hjälper du till att bevara Moder Natur.

Tycker du inte att det är en underbar kombination, att använda smink som får dig att se bra ut och samtidigt som du vet att du gör din del med att hjälpa naturen?


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Behöver du en blodtrycksmätare?
5 stiltips till vårkläderna
Om Cicablock och ärrvävnad
Recept på kolhydratsnål frukostmuffins
Fördelar med en detoxkur