Du är inte inloggad.

Artikel

Fotvårdsprodukter för dig med diabetes

Du kan drabbas av problem med fötterna på grund av diabetes oavsett om du har typ 1- eller typ 2-diabetes. Angiopati är en av komplikationerna du kan drabbas av. Detta problem gör att det kan vara väldigt farligt att få ett sår på foten. Är du drabbad av Angiopati och får ett sår, har din kropp mycket svårare att läka såret. Detta beroende på att bindningsväggarna har täppts till och du därav har sämre blodcirkulation.

Den andra komplikationen heter Neuropati.
Detta är ett problem som är vanligare vid typ 2-dibetes men ofta kan vara mycket farligare för dina nerver. Vid Neuropati minskar nämligen blodflödet till de mindre blodkärlen vilket kan leta till skador på dina nerver. Oftast påverkar det fötterna först, men kan påverka hela kroppen.
Som du som diabetiker säkert känner till finns det många olika faktorer som spelar in. Bland annat din ålder, ditt blodtryck, vitamin B12-brist, om du dricker alkohol eller om du röker. Sen finns det såklart en massa saker du kan göra för att lindra dina besvär. Träna/Motionera, ät ordentligt, borsta dina tänder noggrant och framförallt se efter dina fötter på allra bästa sätt. 

Hos Fotvårdsprodukter.se hittar du fotvårdsprodukter som är speciellt framtagna för dig med diabetes och mycket annat "smått och gott" 
Unna dig ett fotbad med fotbadsprodukter speciellt framtagna för diabetiker, köp en fotkräm för diabetiker som hjälper både för att göra dina fötter mjuka, men även för att läka hälsprickor och liktorn 
Utbudet är stort, och de bästa och billigaste produkterna är samlade på ett och samma ställe. 

Väl mött! 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vad utmärker ett LCHF bröd?
Den enda tandvårdsklinik som du behöver
Massage & akupressur bra för hälsan?
Att gå ner i vikt på en vecka
Få ett vitt skinande leende på din lunchrast!