Du är inte inloggad.

Artikel

Må bra och tappa i vikt med Atkins

 

Att det är både svårt och tråkigt att banta har du säkert upptäckt. Dessutom är det inte alltid som   dessa svältkurer leder till minskad vikt, åtminstone inte bestående viktminskning. För att gå ned i vikt och stanna där behöver du äta mat som ger dig all den näring du behöver, utan att den ger extra kilon och andra negativa effekter. Du behöver hitta en diet där du kan äta dig mätt och kan fortsätta  äta på ett nyttigt sätt . Då kommer du både att tappa kilon och kunna stanna på en hälsosam och bra viktnivå.

Bara bra kolhydrater
Det bästa, och också det enklaste sättet att äta bra mat som både ger viktminskning, viktkontroll och en god hälsa, är att äta en diet där du undviker dåliga kolhydrater och dåligt fett. En sådan diet är den mycket väl dokumenterade Atkins low carb diet.

Du undviker att äta sådant som innehåller socker och andra dåliga kolhydrater, som i stort sett bara får dina blodsockernivåer att åka berg- och dalbana. Men, du ska inte undvika alla kolhydrater. Det finns också bra kolhydrater, de som har ett lågt innehåll av nettokolhydrater, och inte påverkar ditt blodsocker. Dessa ger istället värdefulla näringsämnen som vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer, och du får dem genom hela fröer och fiberrika grönsaker. Samma sak gäller med fett. Du behöver inte undvika fett, men du måste lära dig vad som är bra fetter, och vilka fetter du inte ska äta.

Rör på dig
Med Atkins diet ser du till att ge din kropp de byggstenar den behöver, som protein, vitaminer, mineraler, fibrer och de goda fetterna och kolhydraterna, och detta gör att du kommer att känna dig mycket piggare. Kroppen slipper alla de onödiga saker som inte ger någon energi alls, utan bara omvandlas till övervikt, högt blodtryck, högt kolesterol och annat oönskat.

Detta gör förstås att det också blir både lättare och roligare att röra på sig, och fysisk aktivitet är också något du behöver för att må riktigt bra. Fysisk aktivitet ger ännu bättre hälsa, och ger förstås också en ännu bättre viktkontroll. Så, istället för att hamna i en ond cirkel med dålig mat, övervikt och inaktivitet, har du nu gett dig själv chansen att komma in i en god cirkel, där mat med low carb ger dig viktminskning och energi. Det är inte längre tråkigt att banta, och du kommer inte att vilja gå tillbaka till den onyttiga kost du tidigare åt.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Går det att bli av med allt kroppshår mer laser?
Osteopati
Förstora brösten
Närsynthet och översynthet
Positiva effekter utav CBD olja